Antena Meniu Search
x

Video Virgil Popescu: "România a devenit independentă de ţiţeiul rusesc. Embargoul nu ne va afecta"

Embargoul asupra ţiţeiului rusesc nu va afecta România, în condiţiile în care companiile petroliere din ţara noastră au găsit resurse alternative şi nu mai aduc petrol din Federaţia Rusă, a declarat luni ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o conferinţă de presă.

de Redactia Observator

la 05.12.2022, 15:21

Virgil Popescu: "România a devenit independentă de ţiţeiul rusesc. Embargoul nu ne va afecta"
- Profimedia

"Nu am stat cu mâna în sân să aşteptăm 5 decembrie (data intrării în vigoare a embargoului - n.r.), ci am purtat "n" discuţii cu companiile petroliere şi toate rafinăriile din România încă de săptămâna trecută procesează doar ţiţei non-rusesc, deci România este independentă de ţiţeiul rusesc. Nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu petrol şi cu produse petroliere, odată cu intrarea în vigoare a embargoului", a spus Virgil Popescu, potrivit Agerpres. Potrivit acestuia, decizia Guvernului de a subvenţiona cu 50 de bani pe litru preţul carburanţilor s-a dovedit bună.

România susţine în continuare plafonarea preţului tuturor gazelor importate în UE

"Stocurile de gaze sunt de peste 2,8 miliarde de metri cubi, le monitorizăm zilnic, nu este nicio problemă. Nu avem probleme nici în această iarnă cu aprovizionarea cu gaze, nici cu petrol, nici cu energie electrică. Vom trece cu bine această iarnă", a continuat Popescu. El a mai spus că România susţine în continuare plafonarea preţului tuturor gazelor importate în UE.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Pe 13 decembrie vom avea consiliu extraordinar pe energie, unde se va discuta de plafonarea preţului gazelor la import în toată Europa, indiferent de provenienţă. România este în grupul statelor care doresc această plafonare. Am spus că propunerea Comisiei Europene privind un plafon de 275 de euro este o invitaţie la creşterea preţului, nu suntem de acord şi se lucrează intens. Trebuie să ţinem cont de toate bursele din lume şi nu putem avea la nivel european preţuri mult mai mari decât la celelalte burse", a precizat ministrul Energiei. Potrivit acestuia, faptul că deputatul AUR George Simion a intrat în Ministerul Energiei şi a întârziat conferinţa de presă este încă o dovadă că acesta este o trompetă a ruşilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Virgil Popescu: "România a devenit independentă de ţiţeiul rusesc. Embargoul nu ne va afecta"