Antena Meniu Search
x

Video Moromeţii 3. După aproape 30 de ani de la primul film, povestea continuă. Când va avea loc premiera

Au început filmările pentru a treia parte a filmului "Moromeţii". După aproape trei decenii de la prima peliculă şi cinci ani de la continuarea ei, în faţa casei lui Ilie Moromete din comuna Talpa s-a strigat iar "Acţiune!". Iar echipa Observator a fost prezentă pe platourile de filmare.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 16.03.2023, 20:52

Vezi și

La 35 de ani după lansarea primei părți, cele două personaje găsesc răspuns la întrebarea: "Niculae, unde mergem noi, domnule?". Al treilea film "Moromeții" continuă povestea lui Niculae, mezinul familiei reîntors în bătătura lui Ilie Moromete după ce a fost chemat să susțină linia partidului şi să ajute la colectivizare. In aceasta casa emblematica din comuna Talpa, judeţul Teleorman, a fost filmata prima pelicula Morometii. Acum, dupa trei decenii, povestea continua. De aceasta data cu Niculae, fiul cel mic al lui Moromete, care devine un tanar scriitor.

"Filmulul asta il va prezenta pe Niculae ajuns la maturitate care are parte si de iubiri frumoase cu niste doamne celebre. are parte si de provocari ce tin de cariera de scriitor, anumite comenzi din partea partidului", a declarat Alex Călin, actorul care joacă rolul lui Niculae Moromete.

Dacă primul film a fost o adaptare a romanului, iar continuarea s-a inspirat din "Moromeții, vol. 2", "Viața ca o pradă" și publicistica lui Marin Preda, cea de-a treia parte are un scenariu original semnat de Stere Gulea inspirat chiar din viaţa lui Marin Preda. Timp de 3 ani, regizorul a adunat informații inclusiv din jurnalele lui scriitorului, iar filmul reuşeşte să împletească povestea Moromeţilor cu cea a creatorului lor. Niculae Moromente îl reprezintă, de fapt, pe Marin Preda în tinereţe la început de carieră.

"A fost idea asta ca parca totusi sa vedem ce e cu autorul care a scris romanul asta. Nu neaparat sa faci un film biografie. E alta lume. Niculae si-a gasit pana la urma drumul lui cu dificultati de scriitor. Are doua iubiri in film. Doua povesti de iubire diferite si le duce bine!", a declarat Stere Gulea, regizor. "E una din iubirile de care vorbea domnul regizor, o femeie, o poeta inspirata din realitate. E o poeta pe care romanii o cunosc, foarte controversata, care a avut o poveste de dragoste tumultoasa cu Marin Preda, care l-a inspirat si l-a dezamagit uneori", a declarat Olimpia Melinte, actriţa care joacă rolul Verei.

Acţiunea filmului are bloc în anii '50, aşa că pentru echipa de producţie cel mai greu a fost să găsească locaţii de filmare care se să potrivească perfect acelei perioade. "Totul e o provocare de la geamurile termopan pana la aerele conditionate. Noi recompunem un sat din cateva sate dispersate. la fel si orasul", a declarat Oana Bujgoi Giurgiu, producător. Pe lângă celebra casă a lui Moromete din Talpa - localitate aflată la doar 45 de kilometri de Siliștea-Gumești, satul natal al scriitorului Marin Preda - vor mai fi filmări la Sinaia, București, Golești și mai multe sate din jurul capitalei. Pelicula va avea premiera în cinematografele din România în toamna anului 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Entertainment » Moromeţii 3. După aproape 30 de ani de la primul film, povestea continuă. Când va avea loc premiera