Antena Meniu Search
x

ANAF încă face verificări la OMV Petrom: Taxa de solidaritate se declară pe 25 iunie. Atunci se va vedea cine va depune şi cine nu

Inspectori de la Antifraudă analizează şi verifică modelul de business pe care l-a avut OMV anul trecut, a declarat miercuri preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, menţionând că termenul final de depunere a declaraţiei pentru impozitul de solidaritate este 25 iunie, iar atunci se va vedea cine va depune şi cine nu, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 08.03.2023, 12:02

ANAF încă face verificări la OMV Petrom: Taxa de solidaritate se declară pe 25 iunie. Atunci se va vedea cine va depune şi cine nu
ANAF încă face verificări la OMV Petrom: Taxa de solidaritate se declară pe 25 iunie. Atunci se va vedea cine va depune şi cine nu - Shutterstock

"Încă avem la OMV Petrom inspectori de la Antifraudă, nişte inspectori foarte buni, specializaţi în produse energetice, care analizează, verifică şi controlează cu foarte multă atenţie modelul de business pe care l-a avut OMV anul trecut. Furnizăm în acelaşi timp toate informaţiile pe care ni le cere Ministerul de Finanţe pentru a continua discuţiile cu Comisia, pentru a stabili foarte clar modul de aplicare şi de implementare a regulamentului, atât în litera, dar şi în spiritul lui.

Termenul final de depunere a declaraţiei pentru acest impozit de solidaritate este 25 iunie. Atunci se va trage de fapt linia şi vom vedea cine va depune, cine nu. Este o acţiune mult, mult mai complexă şi mai dificilă de cât ne-am imaginat la început, dar eu cred că la final rezultatul va fi cel pe care îl aşteaptă mulţi dintre dumneavoastră", a menţionat Lucian Heiuş. 

OMV Petrom susţine că nu datorează txa de solidaritate cerută de Guvern

Grupul austriac OMV a anunţat în 12 ianuarie, referitor la plata taxei de solidaritate în România, că "OMV Petrom ar urma să nu intre în scopul acestei contribuţii de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi rafinarea petrolului".

Ulterior, în data de 18 ianuarie, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a precizat că a solicitat Comisiei Europene clarificări în privinţa Regulamentului european transpus în legislaţia naţională prin ordonanţa de urgenţă pe energie, pentru introducerea contribuţiei de solidaritate, adăugând că "toată lumea va plăti solidar costul crescut al vieţii".

Într-o conferinţă de presă, Alina Popa, directorul financiar al companiei, a reafirmat că toate calculele făcute au dus la concluzia că cifra de afaceri a OMV Petrom în sectoarele prevăzute de Ordonanţa 186/2022 pentru plata contribuţiei de solidaritate este sub 75% şi astfel nu datorează această taxă, subliniind că, dacă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ajunge la altă concluzie, bineînţeles că o va plăti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » ANAF încă face verificări la OMV Petrom: Taxa de solidaritate se declară pe 25 iunie. Atunci se va vedea cine va depune şi cine nu