Antena Meniu Search
x

Video Doi morți, peste 100 de dosare penale și amenzi la SAGA Festival. Cum au reuşit tinerii să intre pe Arena Naţională cu droguri

Doi morți, peste 100 de dosare penale și de amenzi. Acesta este bilanțul celor trei nopţi de distracție la Festivalul Saga. Mai mulți tineri care au consumat droguri au ajuns în stare gravă la spital în urma supradozelor. Reprezentanţii Festivalului s-au scuzat, printr-un comunicat în care au precizat că au zero toleranţă la posesia şi consumul de narcotice, ba chiar au făcut şi un parteneriat anul acesta cu Agenţia Naţională Antidrog care a fost prezentă la eveniment cu puncte de informare. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 06.06.2022, 13:37

Vezi și

Deşi teoretic s-au făcut controale, practic sute de tineri au fost prinşi cu droguri asupra lor pe Arena Naţională. 

Poliţia a deschis nu mai puţin de 113 dosare penale pentru deţinere, consum şi trafic de droguri. Printre cei vizaţi ar fi chiar şi un angajat din rândul staff-ului auxiliar, mai exact un angajat de la terasele şi restaurantele care au venit la Festivalul de muzică electronică din weekend. 

Saga Festival: un dosar de moarte suspectă 

Totodată a fost deschis la Serviciul Omoruri şi un dosar de moarte suspectă. Asta după ce, doi tineri care au participat la festival, şi-au pierdut viaţa în urma consumului de droguri. Vorbim de un tânăr de 25 de ani din Republica Moldova care a murit în ambulanţă în drum spre spital, dar şi despre un altul care a murit în secţia de toxicologie a Spitalului Sf. Pantelimon din capitală. Testele rapide au arătat că amândoi au murit din cauza unei supradoze de droguri, consumaseră extasy în combinaţie cu metamfetamină. 

Pe acelaşi subiect

Saga Festival: 3 dosare penale pentru furt 

De asemenea, au fost deschise şi 3 dosare penale pentru furt. Asta după ce, mai mulţi participanţi la festival au reclamat la 112 faptul că li s-au furat genţile, bunurile sau telefoanele mobile.  

Au fost trei zile de distracţie care s-au lăsat însă şi cu amenzi. Poliţiştii au dat sancţiuni în valoare de peste 7 mii de lei.

În total, în weekend, la Festivalul din capitală au participat peste 90 de mii de persoane. Dintre acestea, mai bine de 100 au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar câteva zeci au fost transportate la spital din cauza consumului în exces de droguri în combinaţie cu băuturi şi alte substanţe interzise. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Doi morți, peste 100 de dosare penale și amenzi la SAGA Festival. Cum au reuşit tinerii să intre pe Arena Naţională cu droguri