Antena Meniu Search
x

Video Dosarul de corupţie în care este implicat Victor Piţurcă ia amploare: trei foşti miniştri sunt aşteptaţi la DNA. Prejudiciul estimat de procurori

Afacerile înfloritoare din timpul pandemiei au ajuns sub lupa DNA. Procurorii anticorupţie au prezentat astăzi bilanţul ultimilor 3 ani. Au deschis peste 200 de anchete pentru achiziţii ilegale de măşti şi alte echipamente de protecţie. Şi fostul antrenor al naţionalei de fotbal, Victor Piţurcă, este subiectul unei investigaţii.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 02.02.2023, 20:15

Vezi și

Trei foşti miniştri urmează să ajungă la DNA pentru a da declaraţii în dosarul de corupţie în care sunt anchetaţi Victor Piţurcă, fiul lui, dar şi şeful ROMARM, Gabriel Ţuţu. De altfel, la bilanţ, procurorii DNA spuneau că au pe masă zeci de dosare în care sunt anchetaţi zeci de demnitari, dosare deschise pe perioada pandemiei. Prejudiciul, spun tot procurorii, ar fi estimat la câteva milioane de euro.

Până acum, în perioada 2020-2022, au fost trimise în judecată 72 de dosare în care sunt anchetate 122 de persoane, printre acestea şi mulţi demnitari. Alte 90 de cauze sunt în lucru, iar peste 100 au fost fie clasate, fie declinate către alte instanţe. În cazul dosarului în care este cercetat Victor Piţurcă, procurorii spun că acesta ar fi distribuit prin intermediul unor firme pe care le controlează zeci de loturi de măşti neconforme, iar totul ar fi fost posibil cu ajutorul şefului ROMARM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Dosarul de corupţie în care este implicat Victor Piţurcă ia amploare: trei foşti miniştri sunt aşteptaţi la DNA. Prejudiciul estimat de procurori