Antena Meniu Search
x

Simona Halep, Gică Hagi şi Ion Ţiriac, mesaj pentru români: "Respectaţi regulile, păstraţi distanţa, purtaţi masca" (Video)

Sunt campioni în sport, în business, dar şi în viaţă. Au ajuns aici pentru că au respectat regulile şi şi-au depăşit limitele. Simona Halep, Ion Ţiriac şi Gheorghe Hagi povestesc într-un interviu de colecţie realizat de Alessandra Stoicescu, exclusiv pentru Observator, cum poţi trece prin pandemie ca un campion. 

de Redactia Observator

la 19.08.2020, 23:09

Vezi și
  • Simona Halep, Ion Țiriac și Gheorghe Hagi au povestit cum au trăit până acum pandemia de coronavirus.
  • Cele trei legende recomandă românilor să poarte masca de protecție și să respecte distanțarea.

Cum au petrecut pandemia Simona Halep, Gică Hagi şi Ion Ţiriac? Evident, ca nişte campioni. Într-un interviu rar, cele trei glorii ale sportului românesc au povestit în exclusivitate pentru Observator despre fricile lor, despre ce i-a ţinut optimişti în aceste vremuri grele. Şi au un mesaj special pentru dumneavoastră. 

Poartă mască, dar sunt inconfundabili. Simona Halep, Gică Hagi şi Ion Ţiriac sunt idolii unor generaţii la rând şi dovedesc în fiecare zi că nu sunt campioni doar în sport, ci şi campioni în viaţă. În exclusivitate pentru Observator, cei trei au găsit secretul prin care poţi trece prin perioada grea: nu te temi de măşti şi de viitor. 

Simona Halep: E o schimbare pe care nu ne-am închipuit-o şi nu ne-am gândit că va fi posibil să se schimbe totul total. A venit cineva şi ne-a tras frâna de mână. Da, ne-a scos din priză. Totul a devenit anormal pentru mine. Mi-a fost teamă, apoi am încercat să înţeleg despre ce e vorba, să fac tot ce trebuie ca să mă protejez şi să fiu sigură că nu mi se întâmplă nimic. Şi m-am odihnit. ceea ce într-un fel aveam nevoie. Mi-a fost frică pentru ai mei, pentru bunica, pentru bunicile mele, care sunt mai în vârstă. 

Gheorghe Hagi: Înainte alergam, alergam, alergam şi nu ştiam unde ajungem. Acuma, cred că după acest virus am devenit mult mai conştienţi de valorile personale, să avem grijă de noi, de familie, de prieteni, cercul trebuie să fie mult mai mic. Trebuie să ai grijă de tine, de cei de lângă tine. Eu asta am simţit. 

Ion Țiriac: Eu de 65 de ani nu fac nimic în fiecare săptămână decât mă mut dintr-un loc în altul. Eu n-am dormit mai mult de zece zile în acelaşi pat. Mie treaba asta nu numai că-mi lipseşte, dar ca să ajung la ora unu şi nu ştiu ce să fac până a doua zi la ora opt când trebuie să mănânc, asta mă loveşte la cap. 

În toată această pauză forţată, au avut timp să viseze la gloria trecută, la vremurile în care ridicau în picioare stadioane întregi şi arenele erau pline. Şi fiecare în parte simte lipsa ritmului alert de lucru, energia tribunelor şi adrenalina din competiţii. Doar că au înţeles că acum au de jucat un alt fel de meci. 

Simona Halep: Incertitudinea mie nu-mi place în nimic şi a fost o perioadă dificilă că nu ştiam când o să se încheie şi când o să începem din nou. Ceea ce nu ştim încă. Dar am încercat să fiu pozitivă şi să mă antrenez cât se poate de mult perioada asta 

Gheorghe Hagi: Trebuie să ne adaptăm, omul e făcut să se adapteze la orice condiţie, trebuie să muncim şi să respectăm reguli. Omul, chiar dacă el vrea să fie haiduc, de multe ori trebuie să respecte nişte reguli şi nişte principii foarte clare. 

Ion Țiriac: Viaţa s-a schimbat şi o să rămână o porţiune din această viață schimbată după acest test al omenirii. O să vedem că nu mai sunt atâtea locuri de muncă, deja unele companii lasă locurile de muncă şi te lasă să munceşti de acasă. Lecţia asta ne spune că trebuie să fim mai disciplinaţi, mai respectuoşi. Daţi-vă seama că Globul ăsta de cinci luni nu mai produce decât foloseşte, consumă. Cât om mai putea sta în felul ăsta? Economia s-a schimbat. O să dureze cel puţin zece ani să recuperăm şi să sperăm că destul de repede o să avem un antidot.

Pentru a alunga gândurile negre, fiecare dintre cele trei legende ale sportului s-a refugiat în divertisment. Seriale, filme artistice şi odihnă. 

Simona Halep: Somn, somn cât s-a putut de mult. 

Ion Țiriac: "Zbor deasupra unui cuib de cuci", deși nu-i un film bun pentru perioada asta de depresie. 

Şi speranţa că vor veni vremuri mai bune. 

Gheorghe Hagi: Să vedem iară la noi în fotbal şi la noi în sport suporteri în tribune, ei să respecte regulile, noi să jucăm fotbal, sportivii să se antreneze, cântăreţii să cânte, actorii să joace teatru.

Am vrut să-i vedem pe cei trei campioni şi dincolo de mască, pe distanţare socială. Aşa că am ieşit acolo unde se simt în largul lor, pe teren.

Şi au avut un mesaj la unison pentru publicul Observator. Depinde doar de noi să facem să fie bine. 

Simona Halep: Haideţi să fim responsabili. Să avem grijă de noi şi de cei din jurul nostru! Pune masca! 

Ion Țiriac: Respectaţi regulile, păstraţi distanţa, purtaţi masca. Masca vă scapă de multe rele. 

Gheorghe Hagi: Respectă regulile! Ai grijă de tine, puneţi mască!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Simona Halep, Gică Hagi şi Ion Ţiriac, mesaj pentru români: "Respectaţi regulile, păstraţi distanţa, purtaţi masca" (Video)