Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis: Contestatarii vaccinurilor, indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor

Klaus Iohannis a spus că cei care contestă vaccinurile „sunt indirect responsabili de suferința semenilor”. Președintele menționează, ca măsură pentru oprirea valului 4 de Covid, certificatul verde sau orice măsură ce poate reduce interacțiunea umană.

de Redactia Observator

la 19.10.2021, 18:57

Klaus Iohannis: Contestatarii vaccinurilor, indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor
Klaus Iohannis: Contestatarii vaccinurilor, indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor - Presidency.ro

„Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare. Este în același timp și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare. Vaccinurile anti COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice”, a declarat marți șeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că teoriile fake news și conspirațiile fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața.

„Vaccinați-vă, purtați mască, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială cât mai mult timp posibil! Suntem în al doisprezecelea ceas, să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis anunță că ia în calcul noi restricții

„În același timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toți, ca societate”, a adăugat șeful statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis: Contestatarii vaccinurilor, indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor