Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, reacţie în scandalul privind autonomia Ţinutului Secuiesc: PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor

Klaus Iohannis a reacţionat dur la adresa PSD în legătură cu legea adoptată tacit de Camera Deputaţilor cu privire la autonomia Ţinutului Secuiesc.

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 13:19

Klaus Iohannis, reacţie în scandalul privind autonomia Ţinutului Secuiesc Vezi și
  • Iohannis: Cât sunt eu preşedinte, o astfel de lege nu va exista
  • Iohannis: Asta înseamnă o majoritate toxică, pesedistă

Klaus Iohannis a acuzat o înţelegere între Partidul Social Democrat şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, şi şi-a început declaraţia de presă cu un mesaj în limba maghiară pentru PSD.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor", a declarat Klaus Iohannis. .

Preşedintele României a explicat că acesta este genul de exemplu pentru care a cerut alegeri anticipate.

"Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate.

Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor.

Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista", a declarat Klaus Iohannis.

Proiect adoptat tacit. Senatul se întruneşte la ora 14:00 să îl respingă

Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc, acesta urmând să intre în dezbaterea Senatului, care este for decizional.

Ca urmare a faptului că termenul de dezbatere şi vot a fost depăşit în Camera Deputaţilor, iar acest for a constatat adoptarea tacită a proiectului în şedinţa din 23 aprilie, propunerea legislativă a trecut în forma depusă de iniţiatori - deputaţii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan. Raportul Comisiei pentru administraţie a fost de respingere.

Proiectul prevede ca "Ţinutul Secuiesc" să devină regiune autonomă cu personalitate juridică.

Proiectul a fost trimis la Senat, care este for decizional.

Comisia de administraţie a Senatului a acordat, miercuri, raport negativ proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc, acesta urmând să fie discutat de plen, la ora 14:00. 

În favoarea raportului de respingere au votat 8 senatori, singurul vot împotrivă a fost cel acordat de senatorul UDMR Cseke Attila.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunţat convocarea plenului acestui for, miercuri, de la ora 14,00, unicul punct pe ordinea zi fiind proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc. El a precizat că senatorii PSD vor vota împotriva proiectului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, reacţie în scandalul privind autonomia Ţinutului Secuiesc: PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor