Antena Meniu Search
x

Explozia din Suceava. Mărturiile victimelor: "Nu mai am sufragerie. Mobilă nouă, perdele noi, covor nou, tot"

O explozie devastatoare a avut loc luni dimineaţă într-un bloc din Suceava. 38 de oameni au fost evacuaţi după ce deflagraţia a distrus un apartament şi a avariat locuinţele de la două scări ale blocului. Cinci victime au fost rănite şi transportate la spital. Una este în stare gravă, după ce suflul exploziei a aruncat-o de la etaj. Între timp, autorităţile locale spun că vor oferi ajutor oamenilor rămaşi pe drumuri, în prag de sărbători. 

de Redactia Observator

la 05.12.2022, 17:14

Vezi și

Alarma a fost dată în jurul orei 4:00. Panicaţi, oamenii au ieşit din case cât au putut de repede. 

"S-a auzit o bubuitură, am crezut că e un cutremur. Când am ieşit, vecinul nostru a strigat că a sărit în aer şi atunci am sunat la 112", a spus un martor. 

Primul care a venit în ajutorul victimelor a fost un pompier care locuieşte în zonă.

"Eram acasă, eram în concediu şi dintr-odată am auzit o bubuitură puternică. Am ieşit pe geam şi, când am văzut dezastrul, am luat pe mine câteva haine şi am ajuns aici", a spus pompierul Ilie Ștefăroi.

Pe acelaşi subiect

Cinci victime au ajuns la spital. Cei mai afectaţi au fost cei din apartamentul în care s-a produs explozia. 

"Pe vecinul nostru din spate l-au găsit jos. Era conştient, dar nu puteai vorbi cu el, nu mai avea nici haine pe el", a spus un alt martor. Bărbatul este în stare gravă şi va fi transferat la Spitalul din Iaşi. 

"Un pacient de 61 de ani cu arsuri 70-80% suprafaţa corporală, gradul 1, 2 şi 3, politraumatizat prin cădere de la înălţime", a transmis reprezentantul Spitalului Judeţean din Suceava, Dan Teodorovici.

Primăria va oferi ajutoare financiare pentru persoanele afectate 

"Mi-a căzut totul jos. Sufrageria cu totul, nu mai am sufragerie, nu mai am un act, nu mai am nimic. Am ieşit afară desculţă şi în pijamale. Abia mă mutasem, eram aşa fericită. Mobilă nouă, perdele noi, covor nou, tot", a spus o persoană care locuia în bloc. 

Potrivit unei expertize preliminarii, cele două scări nu mai sunt locuibile. Primăria va cere fonduri de la Guvern pentru consolidarea blocului. Până atunci, autorităţile locale vor oferi ajutor celor 28 de familii rămase fără locuinţe. 

"Primăria municipiului Suceava are la dispoziţie 16 apartamente neocutate, iar pentru diferenţa de 12 locuinţe vom închiria camere la hotelurile din zonă. Vom asigura ajutoare financiare de urgenţă, pe care le vom da persoanelor sinistrate pentru a-şi lua mâncare, haine", a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Din primele cercetări, explozia s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaze şi a fost declanşată când a fost aprins un bec. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Explozia din Suceava. Mărturiile victimelor: "Nu mai am sufragerie. Mobilă nouă, perdele noi, covor nou, tot"