Antena Meniu Search
x

Video Noi detalii despre propunerile obscene făcute de Visarion Alexa în biserică: ''Mă scana din priviri, a făcut apropouri legate de viaţa mea sexuală''

Ziua şi victima. Din ce în ce mai multe femei povestesc cum părintele Visarion Alexa le-a făcut propuneri nepotrivite. Preotul nu avea nicio ruşine în a le aborda pe tinere chiar în biserică. O victima a dezvăluit pentru Observator că, şi după ce era respins, avansurile continuau pe reţelele de socializare. Patriarhia a transmis că, în funcţie de verdictul judecătorilor, Visarion Alexa ar putea fi răspopit. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 21.09.2022, 19:32

Vezi și

Imaginea de preot familist care îşi iubeşte enoriaşii se şterge cu fiecare nouă apariţie a preotului Visarion Alexa. Părintele a venit azi la secţia de poliţie din Joiţa într-un hanorac sub care parcă voia să se ascundă cu totul. Mereu cu vorbele la el, acum a preferat să tacă. 

Noi detalii despre propunerile obscene făcute de Visarion Alexa în biserică

Preotul a reușit să semneze controlul judiciar din a doua încercare la politia orașului Bolintin Vale, unde nu a petrecut mai mult de cinci minute. O singură victimă a depus până acum plângere împotriva preotului pentru o agresiune sexuală petrecută în luna aprilie. 

''În timp ce se aflau în altarul de vară, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra şi pe sub bluză.''

Pe acelaşi subiect

În realitate, mult mai multe femei i-ar fi căzut victime. O tânără a povestit, în exclusivitate pentru Observator, cum Visarion Alexa i-a făcut avansuri sexuale chiar în biserică. 

Victimă Visarion Alexa: Mă scana din priviri şi pe urmă a început cu tot felul de discuţii care nu îşi aveau rostul şi apropouri legate de viaţa mea sexuală. M-a întrebat dacă îmi oferă soţul orgasme, cât de des, cât de mult şi, în caz că nu sunt singură, să apelez la el. 

Femeia a pus punct discuţiei. Părintele însă nu s-a lăsat. Tânăra s-a trezit cu mesaje obscene pe reţelele de socializare. 

Victimă Visarion Alexa: I-am dat block.

Reacţiile virulente în apărarea preotului au făcut-o să vorbească acum. 

Victimă Visarion Alexa: Dacă şi-a permis cu mine comentarii de genul, deşi noi nu ne cunoşteam, cu siguranţă şi-a permis şi cu alte feme. Şi m-a şocat să văd reacţiile în online în care tot victimele sunt acuzate, şi blamate, şi jignite în ultimul hal. 

Este reacţia societăţii care condamnă multe victime la tăcere. 

conf. dr Oana Băluţă: Faptul că nu au încredere că vor fi crezute, că nu au încredere că instituţiile statului vor adresa corect, adecvat, cazul în sine sunt unele dintre motivele care le împiedică să depună plângere.

dr. Gabriel Diaconu, psihiatru: Selecţia victimelor este de obicei în proximitate şi factorul comun este încrederea pe care i-o acordă lui victimele. 

Se conturează profilul unui prădător sexual, care a profitat de statut pentru a-şi amuţi victimele. 

dr. Gabriel Diaconu, psihiatru: Un prădător sexual nu este neapărat violent, este persuasiv, este convingător şi îşi maschează comportamentul prin aparenţa complicităţii victimei care este dezarmată emoţional sau psihologic în faţa prădătorului. Nu s-a întâmplat pe o alee întunecoasă într-un parc, s-a întâmplat fix în locul puterii.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a transmis, la solicitarea Observator, că, în funcţie de sentinţa judecătorească, Visarion Alexa riscă să fie eliminat din preoţie. Însă... 

''Dacă respectivul nu este condamnat penal și nu se ajunge la "depunere din treaptă" sau "caterisire", episcopul local, în consultare cu membrii consistoriului care a judecat cazul, poate decide revenirea la slujire după o perioadă de "pocăință", îndreptare.''

Patriarhia a transmis că nu are o evidenţă a feţelor bisericeşti acuzate de abuzuri sexuale în ultimii cinci ani. Iar dacă au fost cazuri, au fost judecate şi tranşate local, ne asigură purtătorul de cuvânt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Noi detalii despre propunerile obscene făcute de Visarion Alexa în biserică: ''Mă scana din priviri, a făcut apropouri legate de viaţa mea sexuală''