Antena Meniu Search
x

Filmul tragediei din Bihor. Un copil de 4 ani, luat de inundații, a fost găsit mort după 14 ore

A fost a şasea zi sub cod roşu de ploi şi inundaţii în România. Au fost zone în care a plouat într-o zi cât pentru o lună, iar viiturile au lăsat dezastru în urma lor în mai multe judeţe. Un băieţel de patru ani din Bihor a murit înecat după ce a fost luat de ape. Tatăl său s-a urcat la volan băut şi fără permis pe ploaie torenţială.

de Redactia Observator

la 14.06.2020, 21:46

Vezi și
  • Tatăl ar fi forțat trecerea unui pârâu umflat.
  • Copilul s-ar fi speriat și ar fi căzut în apă, spun martorii.

Băieţelul a fost găsit mort, la 14 ore după ce a fost luat de ape. Era în maşină cu părinţii şi fratele mai mic atunci când automobilul a rămas blocat în mijlocul viiturii. Băut şi cu permisul suspendat, tatăl a forţat traversarea pârâului învolburat.

”Ar fi scos copilul pe mal, i-a zis să stea acolo şi l-a luat apa în timp ce a plecat să-l ia pe ăla mic din maşină”, spune un localnic.

Speriat, copilul s-ar fi dezechilibrat şi a căzut în apă. Curenţii puternici l-au dus în aval. A fost găsit fără viaţă abia azi, când apele s-au mai retras.

”Se vedea un pic mâna şi faţa lui, pieptul era descoperit. Apoi, a mers eclicopterul SMURD pe cursul râului”, povestește un martor.

36 de judeţe sunt sub cod portocaliu de ploi şi vijelii până duminică noapte. În judeţul Cluj, vântul a smuls din rădăcini mai mulţi copaci, iar canalizarile nu au mai facut faţă puhoiului de apă. În Turda, apa a luat cu totul peretele unui case.

La Dragomireşti, în Maramureş, o ploaie cu gheaţă a făcut prăpăd în câteva minute. În Alba Iulia, vântul puternic a pus la pâmănt mai mulţi copaci şi a smuls acoperişul unui bloc. Iar în Gura Râului din judeţul Sibiu, a fost nevoie de intervenţia mai multor buldoexcavatoare pentru a scoate apa din curţile oamenilor.

16 judeţe din Moldova, Transilvania, Maramureş şi Banat-Crişana se află sub cod portocaliu de inundaţii până luni la ora 16.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Filmul tragediei din Bihor. Un copil de 4 ani, luat de inundații, a fost găsit mort după 14 ore