Antena Meniu Search
x

Video Veste proastă pentru milioane de români care s-au autorecenzat: două milioane de chestionare au fost invalidate. Cum pot scăpa de amendă

Autorecenzarea s-a încheiat şi cu o surpriză. Una neplăcută pentru milioane de oameni care au completat chestionarul... degeaba, ba mai mult, riscă să fie amendaţi. Mai precis, dintre cele 11 milioane de chestionare completate în etapa de auto-recenzare, aproximativ două milioane au fost invalidate. Motivul - au fost completate incorect sau incomplet. Problema - oamenii nu ştiu că de fapt figurează ca nerecenzaţi, pentru că platforma nu anunţă acest lucru. Drept care pot fi amendaţi dacă nu-i primesc pe recenzori acasă.

de Ioana Matei

la 16.06.2022, 09:59

Vezi și

Cei care au completat chestionarul online şi vor să verifice dacă aceasta a fost înregistrat pot să intre pe site-ul recensamantromania.ro, cel pe care s-au şi autorecenzat. Acolo există o secţiune "Verificare autorecenzarii dupa 7 zile" şi trebuie să introducă CNP-ul. În cazul în care chestionarul a fost completat corect vor primi o dovadă de autorecenzare. În caz contrar, va apărea un mesaj privind neefectuarea autorecenzării.

Problema este că sunt peste un milion de români care sunt în această situaţie care nu au verificat acest lucru şi nu ştiu că datele lor au fost introduse în baza de date, chiar dacă au primit inclusiv un mail de mulţumire pentru participare. Acesta însă nu confirmă validarea datelor şi vor trebui să aştepte recenzorul acasă. Cei de la Institutul Naţional de Statistică spun că nu există o altă variantă şi recunosc că a existat o scăpare în realizarea platformei, în sensul că aceasta nu ar fi trebuit să permită trimiterea chestionarelor incomplete. Reamintim că recenzorii vor merge din uşă în uşă până în data de 17 iulie şi sunt obligaţi să se întoarcă dacă nu găsesc pe cineva acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Veste proastă pentru milioane de români care s-au autorecenzat: două milioane de chestionare au fost invalidate. Cum pot scăpa de amendă