Antena Meniu Search
x

Rusia a bombardat o navă moldovenească în apele neutre ale Mării Negre. Moldova: Echipajul navei sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse

Forțele Armate Ucrainene spun că Rusia a avariat o navă românească în Marea Neagră. "Nu există legătură cu nava", anunță comandantul instituției pe Facebook, care precizează că informația este "în curs de verificare".

de Redactia Observator

la 25.02.2022, 15:06

Forțele Armate Ucrainene spun că Rusia a avariat o navă românească în Marea Neagră: "Nu există legătură cu nava"
- Facebook

UPDATE 15.00. Echipajul navei moldoveneşti sunt cetăţeni ruşi

Conform unui comunicat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, nava MILLENIAL SPIRIT IMO sub pavilionul Republicii Moldova, fiind în apele neutre din Marea Neagră a fost lovit de un obuz (nu se cunoaște sursa lansării obuzului). La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare.

La moment se petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse. Agenția Navală va informa adăugător privind procesul de salvare a echipajului și a navei sub pavilionul Republicii Moldova”, informează Ministerul Dezvoltării din Moldova.

Inițial Armata Ucraineană anunțase că o navă sub pavilion românesc a fost avariată de forțele ruse, în drum către un port de lângă Odessa, însă ulterior s-a dovedit că informație este eronată.

Pe acelaşi subiect

Ştirea iniţială

"Vasul Millenium Spirit, care naviga sub steag românesc, a fost avariat de o navă rusească la 12 mile de portul Pivdennyi, care se află în apropierea orașului Odessa din Ucraina. Detaliile sunt în curs de confirmare, însă nu există comunicare cu vasul", a anunțat comandantul Forțele Armate Ucrainene pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autorităţile moldovene au confirmat, la scurt timp incidentul. "E vorba despre un vas sub pavilion moldovenesc, nu românesc. A fost lovit de un obus în apele neutre ale Mării Negre".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rusia a bombardat o navă moldovenească în apele neutre ale Mării Negre. Moldova: Echipajul navei sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse