Antena Meniu Search
x

Catedrala din Nantes a fost cuprinsă de flăcări. Focul ar fi fost pus intenţionat, cred autorităţile (Video)

Franţa a fost la un pas de o tragedie cu repetiţie. Catedrala din Nantes a fost cuprinsă de flăcări în această dimineaţă. Focul ar fi fost pus intenţionat, cred acum autorităţile, care au deschis o anchetă penală.

de Redactia Observator

la 18.07.2020, 23:15

Vezi și

În urmă cu doar un an, francezii au privint neputincioşi cum catedrala Notre Dame din Paris au fost devastată de foc.

Pompierii din Nates au primit alarma în această dimineaţă, în jurul orei 8. "Arde catedrala" - a fost mesajul care i-a mobilizat. Toţi aveau încă vii în memorie imaginile de acum un an, de la incendiul care a devastat catedrala Notre Dame, din Paris.

Când au ajuns la faţa locului, flăcări uriaşe ieşeau prin vitraliile de deasupra intrării principale.

Pompier: "Operaţiunea s-a concentrat pe catedrală şi, bineînţeles, am luat în calcul şi clădirile din jur, şi protejarea operelor de artă"

Mai bine de două ore, 100 de pompieri s-au luptat să stingă focul. Şi au reuşit, chiar înainte ca flăcările să ajungă la tavan. Chiar şi aşa, mai multe vitralii şi orga, care se afla în catedrală din anul 1621 și care trecuse cu bine peste Revoluția franceză și bombardamentele din Al Doilea Război Mondial, nu au mai putut fi salvate.

Părintele Hubert Champenois "Totul a fost adus sub control cu ajutorul unui produs care i-a ajutat să stingă flăcările"

Pompierii cred că focul a fost pus intenţionat. În interior, au identificat trei focare, amplasate simetric. Unul lângă orgă şi celelalte două chiar în mijlocul catedralei. Autorităţile locale au anunţat că au deschis deja o anchetă penală.

Considerată o bijuterie a stilului gotic, construcţia catedralei din Nantes a început în anul 1434, iar lucrările au fost finalizate abia după 400 de ani. Cel mai recent incendiu a avut loc în 1972, când acoperișul a fost serios afectat și a fost reconstruit timp de 13 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Catedrala din Nantes a fost cuprinsă de flăcări. Focul ar fi fost pus intenţionat, cred autorităţile (Video)