Antena Meniu Search
x

Foto Nevasta lui Denis Prokopenko, comandantul Batalionului Azov, a făcut un apel disperat către Papa Francisc

Soțiile a doi dintre ultimii luptători captivi în oțelăria Azovstal, din Mariupol, au făcut un apel disperat către Papa Francisc, în cursul zilei de miercuri, în speranța că Suvernul Pontif va reuși să-i scape din combinatul siderurgic devenit infern. "Prizonieratul la ruși nu este o opțiune", a spus nevasta lui Denis Prokopenko, temutul comandant al Batalionului Azov.

de Redactia Observator

la 11.05.2022, 16:05

Katerina Prokopenko, în vârstă de 27 de ani, și Iulia Fedosiuk, de 29 de ani, au vorbit cu Papa Francis aproximativ cinci minute, la finalul audienței din Piața Sfântul Petru, cerându-i Episcopului Romei să intervină direct pe lângă președintele Vladimir Putin pentru "a-i lăsa să plece" pe ultimii luptători din Batalionul Azov, informează Reuters.

Mariupol, portul de la Marea Azov care a suferit cele mai mari distrugeri de la începutul invaziei ruse, este controlat aproape în totalitate de ruși și forțele armate ale așa-ziselor republici separatiste, cu excepția gigantei oțelării Azovstal, acolo unde ultimii luptători ucraineni s-au baricadat în buncăre. Situația este complicată, însă în favoarea rușilor, pentru că luptătorii din Batalionul Azov sunt separați de restul lumii și trăiesc în condiții imposibil de imaginat. Armata rusă, la rândul ei, evită să intre în catacombele combinatului siderurgic, acolo unde ar putea suferi pierderi semnificative de oameni, ținând cont că oțelăria e un morman de fiare și nu se poate interveni cu tehnică blindată, ci doar cu infanterie.

Ultimii militari din Batalionul Azov refuză să se predea, de frica represaliilor

"Sperăm că această întâlnire ne va da măcar șansa de a le salva viața. Soldații noștri așteaptă să fie evacuați într-o țară neutră, să depună armele în cazul în care vor fi evacuați", a fost de părere Iulia Fedosiuk. "Prizonieratul la ruși nu este o opțiune", a spus, la rândul ei, Katerina Prokopenko, nevasta comandatului Denis Prokopenko.

Pe acelaşi subiect
Katerina Prokopenko

Nevasta lui Denis Prokopenko, comandantul Batalionului Azov, a făcut un apel disperat către Papa Francisc

Getty Images

Aceasta este conștientă că este posibil să nu-și mai vadă niciodată soțul, dacă acesta ajunge pe mâinile rușilor, ținând cont că propaganda de la Kremlin îi consideră pe cei din Batalionul Azov drept "naționaliști" și "naziști".

Femeile spun că au reușit să vorbească cu militarii încercuiți în cursul zilei de marți. Aceștia s-au plâns că sunt răniți, li se infectează rănile și nu mai au mâncare, apă sau medicamente. Papa Francisc a răspuns că va face tot posibilul și se va ruga pentru ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Nevasta lui Denis Prokopenko, comandantul Batalionului Azov, a făcut un apel disperat către Papa Francisc