Antena Meniu Search
x

Video Putin a cerut industriei de apărare să trimită mai mult armament trupelor din Ucraina: Studiaţi armele occidentale capturate

Liderii instalaţi de ruşi în teritoriile ocupate din estul şi sudul Ucrainei au convocat, în următoarele zile, referendumuri pentru integrarea acestor regiuni în Federaţia Rusă. Neaşteptata decizie este văzută ca o replică, aproape disperată, la succesul contraofensivei ucrainene din regiunea Harkov, care ar putea continua în Donbas. Vladimir Putin urma să rostească, ieri seară, un discurs televizat către naţiune, pe tema acestor referendumuri. Dar discursul a fost amânat fără explicaţii şi ar urma să fie transmis în această dimineaţă. Se speculează că Putin ar putea anunţa mobilizarea rezerviştilor, proclamarea legii marţiale sau un război deschis cu Occidentul. Război Rusia - Ucraina, ziua 210 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 21.09.2022, 08:24

Vezi și

Referendumurile privind anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate au fost anunţate şi în trecut, dar amânate din cauza rezistenţei armate a Ucrainei. Acum, votul urmează să aibă loc între 23 şi 27 septembrie, nu doar în aşa-zisele republici Doneţk şi Luhansk, ci şi în provinciile Herson şi Zaporojie. Aceasta deşi armata rusă nu controlează decât parţial aceste regiuni. Chiar şi oraşul Zaporojie, capitala regiunii cu acelaşi nume, rămâne sub autoritatea guvernului de la Kiev. Liderii separatişti susţin, însă, că referendumul va aduce pacea. 

Leonid Pasecinik, lider separatist, Lugansk: Cu toţii am aşteptat, de opt ani îndelungaţi, acest referendum asupra unirii cu Rusia. A fost visul nostru comun, viitorul nostru comun. 

Duma de stat a Rusiei a aprobat înăsprirea pedepselor pentru militarii care dezertează

Mai îngrijorătoare este atitudinea aliaţilor lui Putin de la Moscova.

Pe acelaşi subiect

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a scris că anexarea regiunilor ucrainene va deveni ireversibilă şi va îndreptăţi Rusia să le apere cu orice mijloace. Aceasta nu ar exclude nici folosirea armelor nucleare cu care au ameninţat, deja, propagandiştii Kremlinului. Ca o pregătire pentru intensificarea războiului, Duma de stat a Rusiei a aprobat înăsprirea pedepselor pentru militarii care dezertează, se predau sau comit jafuri în vreme de război. Iar Putin i-a convocat pe reprezentanţii industriei de armament. Le-a cerut să sporească livrările către trupele din Ucraina şi să studieze armele occidentale capturate acolo, pentru a le îmbunătăţi pe ale lor. 

Vladimir Putin: Putem şi trebuie să studiem aceste armamente (occidentale), tot ce au, tot ce au folosit (ucrainenii) împotriva noastră şi astfel să îmbunătăţim calitatea dotărilor noastre. 

Guvernele occidentale condamnă sever plănuita anexare a teritoriilor ucrainene şi subliniază că nu o vor recunoaşte. Iar conducerea de la Kiev consideră că decizia reflectă panica separatiştilor şi chiar a Kremlinului în faţa succeselor militare ale Ucrainei.

Volodimir Zelenski: Situaţia de pe front arată clar că iniţiativa aparţine Ucrainei. Poziţia noastră nu se schimbă din cauza unor anunţuri zgomotoase de pe undeva. Şi avem sprijinul deplin al partenerilor noştri în privinţa aceasta. 

Macron, despre referendumurile cerute de serparatiști: Dacă nu ar fi tragic, ar fi de râs

Antony Blinken/secretar de stat al SUA: Nimic din toate acestea: aşa-zisul referendum, potenţiala mobilizare a unor forţe suplimentare, nu sunt semne de forţă. Dimpotrivă, sunt semne de slăbiciune, sunt semnele eşecului Rusiei. 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Dacă nu ar fi tragic, ar fi de râs. Este cinism (din partea Rusiei) şi prin urmare, evident, (referendumul) nu va fi recunoscut de comunitatea internaţională. 

Pe teren, armata rusă a continuat bombardamentele, dar atacurile sale asupra unor centre strategice din Donbas au fost respinse cu pierderi grele, potrivit armatei ucrainene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Putin a cerut industriei de apărare să trimită mai mult armament trupelor din Ucraina: Studiaţi armele occidentale capturate