Antena Meniu Search
x

Video Putin, despre pericolul nuclear: "Este în creştere, dar nu am înnebunit. Nu vom ataca primii"

Vladimir Putin ne avertizează: riscul unui război nuclear este mare, dar adaugă că ţara sa nu a înnebunit şi nu va fi folosi bombele atomice decât dacă va fi nevoită să se apere. De la Washington i se răspunde că astfel de declaraţii sunt o dovadă de iresponsabilitate. În ciuda acestui schimb de replici dure, Rusia şi Statele Unite au făcut azi schimb de deţinuţi. Moscova a eliberat-o pe baschetbalista americană, acuzată de trafic de droguri, şi l-a primit la schimb pe traficantul de arme Viktor Bout.

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 19:59

Vezi și

Vladimir Putin a strâns azi la Kremlin toată floarea armatei ruse. I-a felicitat pentru faptele de vitejie de anul acesta şi i-a decorat pe cei mai curajoşi. "Este un rezultat impresionant al Rusiei, trebuie să recunosc. Marea Azov a devenit marea interioară a Federaţiei Ruse", a declarat Vladimir Putin. Relaxat şi cu o cupă de şampanie în mână, Vladimir Putin le spune militarilor săi să nu ţină cont de faptul că sunt criticaţi de o lume întrwagă pentru invazia din Ucraina, iar ucrainenilor le transmite că e numai vina lor ca stau în frig şi în întuneric iarna aceasta. "Se aud foarte multe lucruri despre atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a ţării vecine. Da, facem lucrul acesta. Dar cine a început? Cine a atacat podul Crimeei? Cine a aruncat în aer liniile energetice care conectau oraşul Kursk de centrala nucleară? Cine a oprit alimentarea cu apă în Doneţk?", a declarat Vladimir Putin.

Discursul nuclear al lui Putin nu a rămas fără replică la Washington

Ceremonia de azi are loc după ce ieri Vladimir Putin a zugrăvit un scenariu sumbru pentru noul an. Pentru prima dată spune răspicat că războiul din Ucraina va fi unul de lungă durată. Pentru că ţara sa vrea să recucerească toate teritoriile din care a fost alungată în ultimele săptămâni. Declaraţia a fost făcută la o întâlnire cu membrii Consiliului rus pentru Drepturile Omului. Tot aici Vladimir Putin a vorbit din nou de un posibil război nuclear. "În ceea ce privește amenințările cu războiul nuclear, aveți dreptate, Această amenințare este în creștere. Nu este nimic de ascuns aici", a declarat Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin spune însă că nu va folosi primul arma nucleară. "Nu am înnebunit. Suntem conștienți de ceea ce reprezintă armele nucleare", a declarat preşedintele Rusiei.

Doctrina militară rusă prevede folosirea armelor nucleare doar în cazul Rusia este atacată cu astfel de arme sau cu alte arme distrugere în masă, sau când în urma unui atac cu arme convenţionale însăşi existenţa statului rus este ameninţată. Discursul nuclear al lui Putin nu a rămas fără replică la Washington. "Noi considerăm că orice discurs despre armele nucleare, spus cu atâta uşurinţă este absolut iresponsabil", a declarat Ned Price, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat din SUA. În ciuda schimbului de replici acide, Casa Albă şi Kremlinul fac schimb de prizonieri. Rusia a eliberat-o pe Brittney Griner, baschetbalista americană încarcerată pentru trafic de droguri. Îl va primi la schimb pe temutul traficant de arme Viktor Bout, deținut într-o închisoare americană de 12 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Putin, despre pericolul nuclear: "Este în creştere, dar nu am înnebunit. Nu vom ataca primii"