Antena Meniu Search
x

Putin, dispus să lupte și pe durata iernii - ISW. NATO credea ca liderul de la Kremlin va încerca să "înghețe" conflictul pentru a-și consolida armata

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a făcut o analiză a celor mai recente declarații făcute de Vladimir Putin  legate de războiul din Ucraina. Experții au ajuns la concluzia că, în acest moment, președintele rus își dorește ca ostilitățile să continue chiar și pe timpul iernii. Membrii think tank-ului subliniază că încercările de a atrage Belarus în luptă se duc la o serie de tensiuni între ofițerii din această țară.

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 14:48

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse
Vladimir Putin e dispus să lupte și pe durata iernii. NATO credeau ca liderul de la Kremlin va încerca să-și consolize trupele - Profimedia

În timpul reuniuni de securitate, Putin a avut un ton imperialist. El s-a comparat cu Petru cel Mare, menţionând că Rusia controlează Marea Azov, pentru care a luptat şi ţarul rus, observă ISW. Think tank-ul declarat că Putin nu părea dispus să facă o pauză temporară în lupte pentru a se regrupa, aşa cum a sugerat secretarul general al NATO că Kremlinul ar putea căuta să facă.

"Armata rusă continuă operaţiunile ofensive în jurul Bahmut şi îşi refuză - până acum - pauza operaţională care ar fi în concordanţă cu cele mai bune practici militare. Actuala fixaţie a lui Putin de a continua operaţiunile ofensive în jurul Bahmut şi în alte părţi contribuie la capacitatea Ucrainei de a menţine iniţiativa militară în alte părţi ale teatrului. Succesele operaţionale continue ale Ucrainei depind de capacitatea forţelor ucrainene de a continua operaţiunile succesive, fără întrerupere, de-a lungul iernii 2022-2023", este concluzia experţilor.

NATO crede că Putin vrea să "îngheţe" războiul

Rusia caută să "îngheţe" luptele în Ucraina pe timpul iernii, cu scopul de a-şi consolida forţele în vederea unui nou asalt în primăvară, declarase miercuri secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Pe acelaşi subiect

"Ceea ce vedem acum este că Rusia încearcă să impună un fel de îngheţare a acestui război, cel puţin o perioadă scurtă de timp, pentru ca să se poată regrupa, repara, recupera şi apoi să încerce să lanseze o ofenisvă mai mare în primăvară", a spus Jens Stoltenberg la un eveniment public organizat de cotidianul britanic Financial Times.

Pe de altă parte, autorii analizei ISW spun că se pare că există fricţiuni în cadrul armatei belaruse cu privire la încercările Rusiei de a exercita presiuni asupra lor pentru a se alătura războiului. "ISW continuă să evalueze că este foarte puţin probabil ca Belarus să intre în războiul din Ucraina din cauza unor factori interni care limitează dorinţa lui Lukaşenko de a face acest lucru", concluzionează experții.

Belarusul a anunţat că mută, miercuri şi joi, echipamente militare şi forţe de securitate în ceea ce spune că este o verificare a răspunsului său la posibile acte de terorism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Putin, dispus să lupte și pe durata iernii - ISW. NATO credea ca liderul de la Kremlin va încerca să "înghețe" conflictul pentru a-și consolida armata