Antena Meniu Search
x

Student la medicină găsit mort în casă, la 10 zile după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca, în Franța: "Avea 1,7 litri de sânge în stomac"

Autorităţile din Franţa au deschis o anchetă, după ce un student în anul VI la Medicină a fost găsit mort în apartamentul său din Nantes, la 10 zile după ce se imunizase cu serul AstraZeneca. Familia tânărului de 24 de ani este convinsă că vaccinul a declanşat tromboza fatală. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.03.2021, 19:14

Student la medicină găsit mort în casă, la 10 zile după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca, în Franța - Profimedia / imaginie ilustrativă

Un student în vârstă de 24 de ani a fost găsit mort joi, 18 martie, la domiciului său de pe bulevardul Vincent-Gâche, din Nantes, a dezvăuit luni publicația Ouest-France.

Pompierii au fost cei care l-au descoperit fără suflare pe tânărul originar din La Turballe, o comună în departamentul Loire-Atlantique.

Îngrijorate că Anthony Rio nu a mai răspuns la telefon, rudele băiatului au alertat autoritățile. 

În apartament, polițiștii au găsit un document care atesta faptul că studentul aflat în anul 6 la medicină fusese vaccinat cu serul AstraZeneca pe 8 martie. 

Pe acelaşi subiect

Parchetul din Nantes a deschis o anchetă asupra cauzelor morții și a dispus autopsia. 

Potrivit unor surse citate de publicaţia franceză, raportul autopsiei ar arăta "sângerări interne cauzate de tromboză".

Anthony a vorbit la telefon cu fratele lui, cu o zi înainte de tragedie

"A avut o durere de stomac, dar nu s-a plâns, nu era genul lui. Cu toate acestea, hotărâse să meargă la medicul său joi după-amiază. Nu a mai avut timp, pentru că a fost găsit mort în noaptea de miercuri până joi", a declarat fratele mai mare al lui Anthony.

Familia tânărului este convinsă că vaccinul AstraZeneca a declanșat tromboza fatală.

"Fratele meu, dincolo de a fi cineva genial, a avut grijă de el. Era atent la ce mânca, făcea sport. Mai presus de toate, nu avea antecedente medicale, nici boală, nimic. Avea o sănătate perfectă. Deci acest vaccin este singurul lucru de care ne putem agăța pentru a înțelege ce s-a întâmplat", continuă Kevin.

Acesta a mărturisit că a vorbit pentru ultima dată cu fratele lui miercuri, 17 martie, la ora 19.30.

"Medicii ne-au spus că Anthony avea 1,7 litri de sânge în stomac. Singura consolare este că a murit în somn. Ne agățăm de asta: cel puțin nu a suferit", a mai spus Kévin R.

Cazul este "în curs de investigaţie clinică"

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) a anunţat că acest caz este "în curs de investigaţie clinică".

"În acest stadiu, nu există dovezi care să indice rolul vaccinului. Acest caz de deces face obiectul unei investigaţii clinice aprofundate de către centrele regionale de farmacovigilenţă (CRPV)", a precizat ANSM pe site-ul său.

Potrivit celui mai recent raport al său, din 19 martie, ANSM a raportat 4.184 de cazuri de efecte adverse de la începutul vaccinării cu AstraZeneca în Franţa. 

Au fost, de asemenea, "13 cazuri de evenimente tromboembolice (pentru mai mult de 1.041.000 de injecţii)". 

În raportul său din 18 martie, după suspendarea vaccinării de către 15 ţări europene, Agenţia Europeană pentru Medicamente a concluzionat că vaccinul AstraZeneca nu a fost asociat cu o creştere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge, astfel că reluarea vaccinărilor cu AstraZeneca a fost reluată în multe ţări europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Student la medicină găsit mort în casă, la 10 zile după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca, în Franța: "Avea 1,7 litri de sânge în stomac"