Antena Meniu Search
x

Varianta indiană a SARS-CoV-2, tot mai răspândită în Germania. ”Va deveni dominantă până la toamnă”

Varianta indiană a SARS-CoV-2 (delta), a cărei contagiozitate este cu mult mai mare decât a celorlalte variante, urmează să devină majoritară în Germania cel mai târziu în toamnă, avertizează vineri Lothar Wieler, directorul Institutului de Boli Infecţioase Robert Koch (RKI).

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.06.2021, 16:07

Varianta indiană a SARS-CoV-2, tot mai răspândită în Germania. ”Va deveni dominantă până la toamnă”
Varianta indiană a SARS-CoV-2, tot mai răspândită în Germania. ”Va deveni dominantă până la toamnă” - Profimedia Images

Lothar Wieler îndeamnă populaţia să continue să poarte mască de protecţie - în interior - şi să se vaccineze.

"Varianta Delta reprezintă aproximativ 6% din infecții, dar ponderea este în creștere", a declarat Lothar Wieler, șeful Institutului german pentru boli infecțioase Robert Koch, referindu-se la varianta de Covid identificată prima dată în India.

51% dintre germani au primit cel puțin o doză de vaccin

„Nu este o întrebare dacă Delta va deveni dominantă, ci o întrebare când”, a adăugat el. „Va domina cel târziu în toamnă” a mai spus acesta, potrivit Reuters

Pe acelaşi subiect

Aproximativ 51% dintre germani au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin împotriva Covid-19, iar aproximativ 30% au fost vaccinaţi cu două doze, a anunţat ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn.

Germania a înregistrat de la declanşarea pandemiei 3.718.955 de cazuri şi un total de 90.179 de decese asociate COVID-19.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de CureVac a eșuat

Joi, compania germană de biotehnologie CureVac a anunțat că principalul său vaccin împotriva Covid-19 are o eficienţă de doar 47%, potrivit analizei intermediare a unui studiu clinic la scară mare, şi că nu îndeplineşte, în acest stadiu, criteriile necesare pentru a se continua demersurile.

Vaccinul CureVac, care folosește tehnologia ARN mesager, ”a atins o eficienţă preliminară de 47% împotriva Covid-19, indiferent de gravitatea bolii, şi nu îndeplineşte criteriile statistice de succes pre-specificate”, a anunţat miercuri într-un comunicat laboratorul german, care a semnat un contract important cu Uniunea Europeană (UE).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Varianta indiană a SARS-CoV-2, tot mai răspândită în Germania. ”Va deveni dominantă până la toamnă”