Antena Meniu Search
x

Minciuna unui tânăr gay i-a scos în stradă pe spanioli, seara trecută. Mesajul homofob crestat cu cuţitul pe fese era făcut de amant, nu de agresorii mascaţi

de Redactia Observator

la 09.09.2021, 13:33

Protest la Madrid, după ce un tânăr ar fi fost victima unui atac homofob
Protest la Madrid, după ce un tânăr ar fi fost victima unui atac homofob - Profimedia
  • Răsturnare de situaţie în cazul tânărului spaniol care ar fi fost atacat, duminică, de opt agresori mascaţi într-o scară de bloc din Madrid. Povestea tânărului în vârstă de 20 de ani s-a dovedit a fi o minciună. Acesta ar fi inventat totul pentru a justifica în faţa partenerului său răni cu care s-ar fi ales, de fapt, cu consimţământul său, în timpul unor practici sexuale violente cu un alt bărbat.

Un incident homofob a cărui victimă ar fi fost un tânăr spaniol s-a dovedit, în realitate, o minciună care a căpătat proporţii uriaşe. Bărbatul în vârstă de 20 de ani, membru al comunităţii LGBTQ+, încerca de fapt să inventeze o scuză plauzibilă pentru iubitul său, pe care îl înşelase cu un alt partener. Şi cum practicile lor sexuale violente s-au lăsat cu răni persistente, tânărul s-a prefăcut victima unui atac brutal, care i-a scos în stradă pe spanioli.

Iniţial, se credea că duminică, în jurul orei locale 17:00, bărbatul a fost atacat de opt persoane mascate, în holul imobilului în care locuieşte. Deşi incidentul părea desprins din filme cu acţiunea plasată la periferii, totul s-ar fi petrecut în cartierul Malasaña, o zonă foarte la modă din capitala Spaniei, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, potrivit El Pais. Presupusa victimă a declarat că agresorii l-au urmărit şi încolţit în holul imobilului unde locuieşte, insultându-l şi ameninţându-l cu cuţitul. S-ar fi spus cuvinte grele, legate mai ales de orientarea lui sexuală. Mai mult, tânărul a povestit că cei opt bărbaţi i-au crestat buza cu cuţitul şi i-au scrijelit pe fese un echivalent jignitor din limba spaniolă pentru cuvântul "gay".

Incidentul îi şocase pe spanioli, cu atât mai mult cu cât se credea că totul s-a petrecut ziua, în amiaza mare. Ţara iberică este extrem de deschisă în privinţa libertăţii sexuale, nouă din zece persoane declarând că şi-ar susţine un membru al familiei, dacă acesta ar face parte din comunitatea LGBTQ+. Statistica a fost publicată într-un studiu realizat de Institutul de sondare a opiniei YouGov. Chiar şi premierul Pedro Sanchez a subliniat, într-un mesaj postat pe Twitter luni seara, că ”nu există loc pentru ură” în societatea spaniolă. ”Condamn ferm acest atac homofob”, a denunţat el, pledând în favoarea unei ”ţări deschise”, în care ”nimeni să nu se teamă să fie el însuşi”. Oamenii s-au mobilizat şi au anunţat proteste masive, mai ales că "atacul" a avut loc la două luni după un incident similar, când Samuel Luiz, în vârstă de 24 de ani, a fost bătut până la moarte în apropierea unei discoteci din oraşul nordic A Coruña. Şi atunci, crima a scos în stradă mii de protestatari. Potrivit înregistrărilor oficiale, în Madrid au avut loc, anul acesta, cel puţin 103 atacuri homofobe. Cifrele ar fi, însă, departe de realitatea mult mai cruntă.

Miercuri după-amiază, poliția și sursele Ministerului de Interne au declarat, însă, că bărbatul și-a retras plângerea. "Reclamantul și-a schimbat declarația și a spus că agresiunea a fost consensuală", a declarat pentru The Guardian o purtătoare de cuvânt a Poliţiei Naţionale. Aceasta a adăugat că bărbatul ar putea fi sancţionat pentru depunerea unei plângeri false. În schimb, organizatorii demonstrațiilor de la Madrid au declarat că protestele vor continua, insistând că un singur caz fals nu ar trebui să distragă atenția de la gravitatea situaţiei generale. "În ultimele zile, au existat atacuri în Toledo, Melilla, Castellón și Vitoria. [Vom protesta pentru că] l-au ucis pe Samuel pentru că era homosexual și pentru cei care suferă din cauza violenței, hărțuirii și pericolului morții”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Minciuna unui tânăr gay i-a scos în stradă pe spanioli, seara trecută. Mesajul homofob crestat cu cuţitul pe fese era făcut de amant, nu de agresorii mascaţi