Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tată din Anglia, nevoit să-i spună fiului de 8 ani că are şi el cancer, la 4 luni după moartea mamei

Durere fără margini pentru un tată, care s-a văzut nevoit să îi spună fiului său că are cancer, la doar patru luni după ce mama sa a murit din aceeaşi cauză.

de Monica Palade

la 24.11.2021, 15:23

Jamie Gittins, 40 de ani, a fost şocat când medicii i-au spus, în iulie, că fiul său mai mic, Freddie, are leucemie.

„Vestea despre leucemia lui Freddie m-a terminat. După ce am trecut prin cel mai rău cancer cu Emma, primul meu gând a fost că fiul meu va muri. Nu puteam suporta gândul să-i pierd pe amândoi. Tocmai o îngropasesem pe mama lui și acum mă panicam că va trebui să-mi îngrop și fiul. Freddie dormea în patul de spital când am aflat. Am stat lângă el toată noaptea, privindu-l cum doarme. Când s-a trezit dimineața, i-am explicat că are cancer și ar trebui să facă tratament. I-am spus că va avea câteva luni groaznice, dar se va face bine. Când a auzit cuvântul cancer, m-a întrebat „ca mami?”. Așa că, i-am explicat că era un alt tip, dar că da, era cancer”.

A aflat că fiul său are cancer la doar patru luni după moartea mamei sale

Toată familia a fost dată peste cap în luna octombrie 2017, când Emma, în vârstă de 37 de ani, a fost diagnosticată cu cancer la sân. Mama micuţului Freddie, în vârstă de opt ani, și a lui Noah, în vârstă de 11 ani, s-a vindecat în luna august 2018, după ce a făcut chimioterapie și radioterapie.

Pe acelaşi subiect

„Ne-am despărțit în 2018, dar am rămas cei mai buni prieteni, părinţi pentru băieții noştri. Dar câțiva ani mai târziu, în februarie 2019, cancerul a revenit și de data aceasta a fost terminal. Întotdeauna am fost foarte sinceri cu băieții cu privire la diagnosticul Emmei. Le-am explicat că de data aceasta cancerul nu va dispărea”, a mai povestit Jamie, profesor la şcoala primară.

Pe 30 martie 2021, Emma, care lucra în HR, a murit înconjurată de prieteni și familie la Spitalul Hereford. Apoi, la doar trei luni, Jamie a observat o schimbare alarmantă la fiul său mai mic și a cerut medicilor să-l vadă.

Curajos ca şi mama sa

„În iunie, am observat că Freddie era foarte obosit - incredibil de letargic. Venea acasă de la școală, punea televizorul și adormea în cinci minute. În iulie, am observat că avea o tentă galbenă pe piele, așa că am făcut o programare la medic și ne-au trimis direct la spital. Am fost acolo toată noaptea în timp ce lui Freddie i-au făcut teste și, în jurul orei 1 dimineața, un medic m-a dus într-o cameră privată pentru a-mi explica rezultatele”, a mai povestit Jamie.

Pe 14 iulie 2021, Freddie a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută (ALL), un cancer agresiv al celulelor albe din sânge. Doar aproximativ 790 de persoane sunt diagnosticate cu LLA în Marea Britanie în fiecare an, dintre care 75% au sub 15 ani.

Provoacă simptome de infecții repetate, dureri osoase și articulare, glandele umflate, dureri de burtă și sângerări neobișnuite. Modificările pielii includ paloare, erupții cutanate violet și vânătăi ușoare - iar unii pacienți, cum ar fi Freddie, pot avea icter ca urmare a cancerului care afectează funcția ficatului.

Jamie a spus: „Mă așteptam ca doctorul să spună că este o infecție hepatică, așa că atunci când am auzit leucemie, pur și simplu m-am blocat. Abia am avut timp să procesăm pierderea Emmei înainte să ne întoarcem în secția de cancer, de data aceasta pentru Freddie.”

Jamie, 40 de ani, a trebuit să-i spună şi fiului mai mare că Freddie are cancer, la doar patru luni după ce și-au pierdut mama din cauza bolii. „I-am explicat că chimioterapia l-ar face pe Freddie mai bine. Noah s-a întors și a spus „știm cum este acum”. Cred că Noah a considerat că acest lucru este cel mai greu de făcut faţă”.

Medicii trebuiau mai întâi să controleze inflamația ficatului și a pancreasului lui Freddie înainte de a putea începe chimioterapia. La fel ca mama sa, Freddie a dat dovadă imediat de un curaj imens după diagnosticul său.

Jamie a spus: „Nimic nu l-a deranjat cu adevărat. A fost ridicol de curajos. Este ca un războinic. S-a supărat cu adevărat doar când și-a dat seama că își va pierde părul, pentru că-și iubește părul”.

În prezent, Freddie face controale de rutină asupra nivelului de cancer din sângele său și, în prezent, există puține urme de leucemie acolo. Jamie a spus: „Îi dăm o lovitură finală cu chimioterapia și, sperăm, că asta va marca sfârșitul tratamentului lui Freddie”.

Familia așteaptă cu nerăbdare „normalitatea” în viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Tată din Anglia, nevoit să-i spună fiului de 8 ani că are şi el cancer, la 4 luni după moartea mamei