Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu vorbește despre alegeri anticipate: PSD nu va susține un guvern minoritar

Marcel Ciolacu a declarat că Partidul Social Democrat nu va susține niciodată un guvern PNL minoritar și că preferă, în interesul românilor, ca atunci când PSD va putea crea o majoritate, să organizeze alegeri anticipate pentru prima oară după 30 de ani.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 18.06.2021, 11:58

Marcel Ciolacu vorbește în Parlamentul României
Marcel Ciolacu vorbește despre alegeri anticipate: PSD nu va susține un guvern minoritar - Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Marcel Ciolacu a amintit că partidul pe care îl conduce a câștigat alegerile din România și că e în favoarea alegerilor anticipate.  ”Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu. Trebuie să îţi asumi şi consecinţele. Nu cred că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să avem şi alegeri anticipate. PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid. Ne interesează soarta românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Coaliția de guvernare a trecut prin mai multe tensiuni, cea mai mare fiind cea cauzată de demiterea lui Vlad Voiculescu din Ministerul Sănătății, iar PSD pândește oportunitatea unei neînțelegeri între PNL și USR-Plus pentru a propune propriul guvern. Dacă acest lucru ar fi refuzat de către președintele Iohannis, criza politică ar duce la alegeri anticipate. Liderul PSD a spus că alegerile anticipate ar putea fi organizate când se va putea crea o majoritate.

În ajutorul PSD ar putea veni și lupta de putere din PNL, între tabăra Florin Cîţu și cea a lui Ludovic Orban. Acesta din urmă se spune că va sacrifica orice, inclusiv Guvernul, ca să păstreze frâiele partidului. Atacurile la persoană s-au înteţit, iar susţinătorii premierului îl acuză pe liderul PNL că are apucături ceauşiste. 

PSD va depune o nouă moțiune de cenzură

Pe acelaşi subiect

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, Ciolacu a declarat că deja negociază cu parlamentarii pentru susţinerea acesteia. „Deja noi negociem cu mai multi parlamentari, cu alta formatiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oara când o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va depune, săptămâna viitoare, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, iar aceasta va fi votată în sesiunea parlamentară actuală. Liderul social-democraţilor a adăugat că vor fi duse negocieri cu toate partidele politice dispuse să voteze moţiunea, inclusiv cu parlamentari PNL. Alexandru Rafila este propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru.

Textul complet al moţiunii de cenzură "România eșuată. Recordul fantastic al guvernului Cîțu”

MOȚIUNE DE CENZURĂ. România... by Alexandru Badea

PSD a mai depus recent o moțiune simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea. Camera Deputaților a respins însă moțiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”. În favoarea moțiunii au votat 143 deputați, 171 împotrivă , iar unul s-a abținut. Rezultatul a fost contestat de social-democrați.

Reacția lui Ludovic Orban la moţiunea de cenzură cu care amenință PSD

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, consideră că moţiunea de cenzură pe care Partidul Social Democrat doreşte să o depună este "o bulă de săpun".

"O bulă de săpun. Trebuia şi ei să depună moţiune de cenzură. Ce să facă PSD? Oricum ar fi depus moţiune şi dacă nu era PNRR. Noi ne bucurăm că depun moţiunea de cenzură pe tema PNRR, pentru că avem din nou ocazia să prezentăm românilor ce vom face cu aceste resurse importante care sunt alocate în cadrul PNRR. Preşedintele României, reprezentanţii României au participat la elaborarea deciziei la nivel european pentru acest program excepţional, care va ajuta la relansarea economică a Europei şi a României", a transmis liderul PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu vorbește despre alegeri anticipate: PSD nu va susține un guvern minoritar