Antena Meniu Search
x

Video Vouchere de vaccinare. Cine primește tichetele și ce condiții trebuie îndeplinite

Te vaccinezi şi câştigi! De astăzi, toţi cei care se vaccinează cu schemă completă sau sunt deja imunizaţi de la începutul lunii trecute, primesc tichete de masă în valoare de 100 de lei. 15.000 de vouchere au ajuns încă de ieri în Bucureşti iar alte tichete sunt pe drum spre alte 20 de judeţe. Măsura a stârnit controverse chiar şi în rândurile celor vaccinaţi deja. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 13.10.2021, 19:58

Vezi și

Cererea a fost mică în prima zi de acordare a bonurilor de masă celor care s au imunizat. La centrul de la Palatul Copiilor, mai puţin de 40 de persoane au venit să îşi ridice tichetele.

Radu Cristian, coordonator centru de vaccinare: Au venit câteva persoane, au aflat din mass-media că a început campania de deliberare a voucherelor, puțini, ce-i drept, din cei care trebuiau să vină din data de 3 septembrie, cei mulți sunt cei vaccinați astăzi.

Lidia Radu, medic centru de vaccinare: Un domn nu a vrut să le ridice, nu am întrebat de ce, dar în rest toată lumea a trecut şi a ridicat voucherele.

Elena Lema, studentă, 21 de ani: Uite, eu una nu ştiam. Nu ştiam de chestia asta.  

Pe acelaşi subiect

La biroul de unde se iau tichetele am găsit-o şi pe Elena, o studentă de 21 de ani din Bucureşti. S-a vaccinat cu serul Johnson and Johnson, care necesită o singură doză, aşa că a primit pe loc voucherele.

Elena Lema, studentă, 21 de ani: Au venit practic din nimic pentru că te-ai vaccinat. E ceva faţă de deloc. Adică nu mi se pare ceva necesar. Un pic cam prea. România.

Vouchere de vaccinare. Ce condiții trebuie să fie îndeplinite

Nu toţi cei care se vaccinează sunt însă de acord cu măsura recompensării.

Femeie: Mie nu mi se pare încurajatoare. Din moment ce trebuie să fim plătiţi să facem vaccinul chiar absolut deloc încurajatoare. Cel mai probabil o să găsesc să le dau cuiva.

Tichetele au o valoare totală de 100 de lei. Pentru a le primi, trebuie să ne fi imunizat complet după data de 31 august, atunci când legea a intrat în vigoare. Apoi, trebuie să mergem cu buletinul şi certificatul de vaccinare la centrul în care ne-am imunizat. Procesul durează doar câteva minute.

Andre Rotaru, reporter Observator: Voucherele vin pur şi simplu sub forma unor tichete de masă. Atunci când le ridicăm, primim cinci astfel de vouchere fiecare în valoare de 20 de lei. La fel ca în cazul bonurilor obişnuite de masă le putem cheltui doar în magazinele care le acceptă şi doar pentru produse alimentare. Totodată nu putem primi rest pentru ele şi nici nu putem să le tranformăm altfel în bani. 

Cei care s-au vaccinat înainte de 31 august nu pot primi tichetele. Nici cei care şi-au făcut a 3-a doză nu le primesc, pentru că aceasta este considerată o doză opţională. În ultimele 24 de ore, aproape 30.000 de români s-au vaccinat cu prima doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Vouchere de vaccinare. Cine primește tichetele și ce condiții trebuie îndeplinite