Antena Meniu Search
x

Video Pele, pentru ultima dată pe stadionul din Santos. Mii de fani s-au adunat pentru a-şi lua rămas-bun de la "regele" fotbalului

Pele a ajuns pentru ultima dată pe stadionul din oraşul Santos, unde a făcut istorie mai bine de 18 ani! Mii de fani s-au adunat pentru a-şi lua un ultim rămas-bun de la simbolul Braziliei.

de Redactia Observator

la 03.01.2023, 08:44

Vezi și

Regele fotbalului va fi dus azi către Necropola Memorială Eucumênica, unde va fi înmormantat. Mai întâi, sicriul va trece prin faţa casei unde locuieşte mama lui Pele, în vârstă de 100 ani, pentru a-i da acesteia şansa să-i spună adio fiului ei. Preşedintele FIFA, prezent la funeralii, a declarat că va solicita fiecărei ţări să aibă un stadion care să-i poarte numele lui Pele, ca un omagiu suprem.

Cu torţe şi cu urale: aşa a fost primit Pele în oraşul în care a început legenda. Ieri, sicriul a ajuns pe stadionul din Santos, unde fostul mare jucător a marcat 288 din cele 1.282 de goluri ale sale. Mii de brazilieni au inundat străzile pentru a-i aduce fotbalistului ultimele omagii. Sicriul Regelui fotbalului este aşezat în centrul stadionului, unde au fost amenjate şi două corturi, unul pentru rude, iar celălalt pentru oficialităţi.

Preşedintele FIFA a cerut un ultim omagiu din partea tuturor ţărilor

La ora locală 10, sicriul lui Pele va trece prin faţa casei în care locuieşte mama sa, Celeste, în vârstă de 100 de ani. Apoi, va ajunge la Necropola Memorială Eucumênica, unde va avea loc înmormântarea. Clădirea grandioasă are 14 etaje, dar şi o grădină tropicală cu cascadă, un muzeu de mașini clasice, lucruri care au transformat cimitirul într-o atracție turistică.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, ajuns în oraşul Santos pentru funeraliile fotbalistului, a cerut un ultim omagiu din partea tuturor ţărilor. "Vom ruga fiecare ţară din lume ca unul dintre stadioanele lor de fotbal să poarte numele lui Pelé", a spus el. Supranumit simbolul Braziliei, Pele este singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial în palmares.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Pele, pentru ultima dată pe stadionul din Santos. Mii de fani s-au adunat pentru a-şi lua rămas-bun de la "regele" fotbalului