Antena Meniu Search
x

Rafael Nadal, desemnat în premieră Favoritul Fanilor. De 19 ani, Federer câştiga premiul ATP

Rafael Nadal a câştigat, în premieră, premiul ATP Favoritul Fanilor 2022. Spaniolul în vârstă de 36 de ani se declară "foarte fericit" şi are planuri mari pentru cariera sa în tenis, începând de anul viitor. În ultimii 19 ani, premiul Favoritul Fanilor a fost câştigat de Roger Federer, care s-a retras din tenis în luna septembrie.

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 17:09

Rafael Nadal a câştigat premiul ATP Favoritul Fanilor
Rafael Nadal a câştigat premiul ATP Favoritul Fanilor - Profimedia

Spaniolul Rafael Nadal, în vârstă de 36 de ani, a fost ales pentru prima dată câştigător al premiului ATP Favoritul Fanilor. “Sunt super fericit să primesc premiul Favoritul Fanilor în 2022. Mă face să mă simt minunat. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere nu doar pentru acest premiu, ci şi pentru susţinerea pe care o primesc în fiecare oraş şi la fiecare eveniment din lume. Înseamnă totul pentru mine. Abia aştept să vină 2023 pentru a împărtăşi din nou multe lucruri pozitive. Pe curând!”, a declarat Rafael Nadal, potrivit news.ro.

Premiul, câştigat de Federer de 19 ani

În 2022, Rafael Nadal a câştigat Australian Open şi French Open, dar şi turneele de la Melbourne şi Acapulco. În ultimii 19 ani, premiul Favoritul Fanilor a fost câştigat de Roger Federer. Elveţianul nu a intrat în lupta pentru premiu în acest an, el retrăgându-se din activitate.

Elveţianul Roger Federer a pus capăt, la 23 septembrie, la Londra, unei cariere de legendă, după mai mult de 20 de ani în circuitul ATP. Federer a făcut echipă cu eternul său rival, spaniolul Rafael Nadal, în ultimul meci din carieră, la turneul Laver Cup. Federer şi Nadal au fost învinşi de americanii Jack Sock şi Frances Tiafoe, scor 4-6, 7-6 (2), 11-9, în două ore şi 14 minute.

Federer, despre viaţa după retragerea din tenis

"Am pierdut ultimul meu meci de simplu (împotriva Polonezului Hurkacz, în sferturi la Wimbledon în 2021). Am pierdut ultimul meu meci de dublu (cu Nadal la Laver Cup din Londra). Mi-am pierdut vocea deoarece am ţipat să încurajez echipa. Am pierdut ultima dată ca echipă. Mi-am pierdut locul de muncă, dar sunt foarte fericit. Sunt bine. Sunt foarte bine. Ironic este că toată lumea se gândeşte la sfârşituri fericite, ca în basme, nu? Şi pentru mine aşa a fost, dar în moduri despre care nu am crezut că este posibil", a declarat Federer pentru New York Times la finalul lunii septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Rafael Nadal, desemnat în premieră Favoritul Fanilor. De 19 ani, Federer câştiga premiul ATP