Antena Meniu Search
x

Sporturi sigure după carantină pentru a evita infectarea cu noul coronavirus

În mai puţin de 10 zile, românii vor putea, în sfârşit să înlocuiască plimbările pe lângă casă cu alte activităţi sportive. La rândul lor, în aşteptarea acestui moment, italienii au făcut chiar un studiu legat de asta, în care ne explică ce sporturi au risc 0 în contaminarea cu noul coronavirus.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 15:26

Vezi și
  • Înotul, unul din activităţile preferate.
  • Alergatul, un sport sigur.

Carmen Brumă este o împătimită a alergatului, nu a stat degeaba până acum şi nici nu are de gând.

Carmen Brumă: Cred că alergarea este una din cele mai sigure şi mai sănătoase forme de mişcare pe care le putem face în această perioadă. În plus, ajută la gestionarea mai bună a stresului, a emoţiilor şi ne controlează mult mai bine apetitul. Alergarea sau orice formă de mişcare făcută în aer liber, dar individual. Am optat în general pentru antrenamentele făcute în casă, dar şi săritul corzii este o opţiune. În faţa blocului, lângă bloc sau pe balcon, pe terasă. Aştept cu nerăbdare redeschiderea parcurilor.

Ann Rossel, profesor de echitaţie: Echitaţia se practică în aer liber şi în spaţii foarte mari, terenurile de călărie sunt mari, tocmai pentru a-i da calului posibilitatea să se mişte. Asta înseamnă că contactul cu alţi oameni este minim.

Reporter: După ce se vor ridica aceste restricţii care vor fi măsurile de protecţie împotriva COVID-19 pe care tu, la tine, la club, le vei lua?

Ann Rossel, profesor de echitaţie: În primul rând, va fi un program clar stabilit pentru toată lumea pt a evita întâlnirea în club. În cadrul clubului ca şi până acum vom continua să dezinfectăm spaţiile închise şi probabil că o să lucrăm mai mult afară, în teren, pentru a încerca să nu se stea în spaţii mici.

Studiul a evaluat 387 de discipline sportive, atât individuale, cât şi de echipă. Printre activităţile sportive preferate de români este şi înotul. Pentru el însă, mai avem de aşteptat.

Ionuţ Stroe, ministrul Sportului: Am citit foarte multe documente şi studii efectuate în zona nataţiei, unii spun că e un sport sigur, alţii spun, din contră, acel mediu nu ar fi tocmai propice. Nataţia nu se găseşte în acele sporturi pe care le luăm în considerare pentru a fi redeschise în 15.

Potrivit studiilor, 44 la sută dintre români fac mişcare doar în aer liber, iar 18 la sută preferă sporturile în sală. Pentru orice sport aţi opta, nu uitaţi că dezinfectarea echipamentelor după fiecare folosire este foarte importantă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Sporturi sigure după carantină pentru a evita infectarea cu noul coronavirus