Antena Meniu Search
x

Un copil din Iași a murit înecat, după ce a căzut de pe un podeț. Micuțul se întorsese după declarația pe proprie răspundere

Sfârșit cumplit pentru un băiat de 10 ani din localitatea Icușeni, județul Iași. Copilul a murit înecat după ce a căzut de pe un podeț improvizat peste râul Jijia.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.05.2020, 08:28

Un copil din Iași a murit înecat, după ce a căzut de pe un podeț. Micuțul s-ar fi întors după declarația pe proprie răspundere - bzi.ro
  • Copilul a alunecat de pe scândurile ude ale podețului improvizat și a căzut în apă.
  • Băiețelul nu știa să înoate.

Nenorocirea a avut loc sâmbătă după-amiază, în comuna Victoria.

Orfan de tată și cu o soră bolnavă, băiețelul obișnuia să meargă zilnic la fratele lui mai mare pentru a lua de mâncare. Distanța dintre cele două locuințe este de câțiva kilometri, iar traseul este unul anevoios, pe un drum de pământ denivelat și neiluminat, printre arbuști și dealuri.

Însă, cel mai dificil obstacol era traversarea râului Jijia, aflat la doar câțiva metri de casa fratelui său. Aceasta se făcea pe un podeț șubred, care uneori era inundat de apă, fiind și singura cale de acces spre numeroase case.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sâmbătă, acest traseu i-a fost fatal.

"El mergea aproape în fiecare zi la fratele lui și trecea tot timpul peste podul ăsta. În mod normal apa este de un metru, nu ai probleme, dar de aproape o săptămână a crescut apa la aproape doi metri. Băiatul a trecut la fratele lui și se întorcea spre casă, dar a uitat declarația pe propria răspundere care îi trebuia pentru drum.

S-a întors la fratele lui, iar când a venit iar pe pod ținea în mână o hârtie A4 (declarația pe proprie răspundere-n.r.) și o sacoșă de pește. Podețul e făcut din scânduri, mai lipsește câte o bucată și este foarte alunecos dacă se depune mâzgă. El probabil a călcat fix acolo unde lipsea scândura, a alunecat și acăzut în apă. Nu știa să înoate", a povestit un prieten de-al copilului decedat pentru BZI.

Pompierii l-au găsit pe micuț la aproape 2 metri de podeț.

Daniel Crețu, primar al comunei Victoria, a declarat pentru publicația ieșană că tatăl copilului este decedat și că "orice ajutor este binevenit pentru această familie îndurerată".

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un copil din Iași a murit înecat, după ce a căzut de pe un podeț. Micuțul se întorsese după declarația pe proprie răspundere