Antena Meniu Search
x

"Îngerul" de pe caldarâm e un fost pompier militar. Gabriel Mihai a luat legătura cu familia motociclistului spulberat la Oradea

Bărbatul care i-a făcut masaj cardiac motociclistului accidentat la Oradea, săptămâna trecută, este un fost pompier militar din cadrul Detaşamentului Marghita, care a devenit asistent medical.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.05.2020, 14:20

Motociclist accidentat grav la Oradea, salvat de un fost pompier militar
Motociclist accidentat grav la Oradea, salvat de un fost pompier militar - Observator.tv/ INFO TRAFIC jud. BIHOR / Stenic
  • Motociclistului i s-a făcut masaj cardiac la fața locului, iar asta i-a salvat viața.
  • Salvatorul motociclistului este Gabriel Mihai Mekeres, un fost pompier militar.

Identitatea lui a fost deconspirată de reprezentanții ISU Crișana, care au ținut să-i mulțumească pentru reacția promptă care a salvat o viață.

Gabriel Mihai Mekeres a intrat în atenţia bihorenilor pe 15 mai, atunci când, în urma unui accident rutier produs pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Oradea, la intersecţia cu strada Zimbrului, un motociclist grav rănit a fost resuscitat pe caldarâm de un bărbat care trecea prin zonă. 

Ajutat de soţie, acesta a reuşit să resusciteze victima.

În timp ce salvatorul a fost lăudat pe reţelele de socializare, dar fără a i se cunoaşte identitatea, ISU Crişana a deconspirat acum cine este bărbatul. 

Gabriel Mihai Mekeres a fost pompier militar din cadrul Detaşamentului Marghita timp de zece luni, în perioada 2007-2008, după care a trecut în rezervă. El a devenit asistent medical.

"Am reuşit să îl contactăm pentru a ne exprima recunoştinţa şi a-l felicita pentru gestul său şi ne-a mărturisit, cu vădita modestie a celor despre care faptele vorbesc, că a fost "doar omul potrivit, la locul potrivit", adăugând cu o profundă şi senină încredere în bunătatea semenilor, că este convins că şi motociclistul ar fi procedat la fel, dacă rolurile ar fi fost inversate", a precizat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Familia motociclistului accidentat a luat legătura cu salvatorul pentru a-i mulțumi, transmițându-i ulterior, cu bucurie, că starea victimei s-a ameliorat.

Gabriel are 31 de ani, este căsătorit și are două fetițe.

Motociclistul a fost spulberat pe un bulevard din Oradea

Șoferul Daciei nu a acordat prioritate de trecere și ar fi virat brusc stânga, surprinzând motociclistul, care se afla în mișcare. De asemenea, este posibil ca și motociclistul să fi avut viteză, pentru că impactul a fost unul foarte puternic, motociclistul fiind aruncat pe trotuar, la peste 15 metri de locul accidentului.

Motociclistul a intrat în stop cardio-respirator după impact, însă un tânăr care a văzut accidentul a intervenit în câteva secunde de la producerea acestuia și i-a făcut masaj cardiac motociclistului, până la sosirea medicilor.

Ulterior, medicii au reușit să-l stabilizeze, însă a fost transportat în stare critică la spital.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » "Îngerul" de pe caldarâm e un fost pompier militar. Gabriel Mihai a luat legătura cu familia motociclistului spulberat la Oradea