Antena Meniu Search
x

Bebelușul abandonat pe câmp, în Ilfov, a fost salvat din stop cardiorespirator

Un bebeluş a fost găsit în stop cardiorespirator, abandonat pe un câmp de lângă Bucureşti. Era născut de câteva ore, spun medicii, care l-au readus la viaţă în ultima clipă. Şansa lui a fost un localnic care l-a găsit în timp ce se plimba împreună cu copiii. Poliţia cere acum ajutorul oamenilor pentru a da de urma mamei. Femeia va fi cercetată pentru tentativă de omor.

de Redactia Observator

la 23.05.2020, 21:47

Vezi și
  • Copilul era născut de câteva ore.
  • Bebelușul e la Spitalul Universitar din București.

Ştefan Bairam, bărbatul care a găsit copilul: Era cu burtica în sus la soare, cu capu-n jos şi cu picioarele era aşa..

O întâmplare ca un miracol. Ştefan a găsit bebeluşul abia născut în ultima clipă. Era împreună cu cei doi copii ai săi când l-a văzut abandonat în iarbă, pe un câmp dintre localităţile Vidra şi Dobreni.

În timp ce se afla la cosit, bărbatul a auzit plânsetul unui bebeluş. Atunci când s-a apropiat, a găsit un nou născut plin de sânge.

Ştefan Bairam, bărbatul care a găsit copilul: Am dat geaca de pe ăsta mic jos, l-am luat în mâinişoare, am pus geaca jos, l-am învelit în geacă şi am sunat la 112 şi a trimis ambulanţa şi l-a luat.

Doar câteva minute ar fi putut face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Bebeluşul a ajuns la Spitalul Universitar, în stop cardiac şi în hipotermie, dar medicii au reuşit să-l salveze.

Silvia Nica, purtător de cuvant Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti: A răspuns rapid la manevrele de resuscitare si stabilizare şi acum este într-o formă foarte bună, este stabilizat, a început să mănânce. Deci evoluţia este foarte bună.

Primele indicii arată că băieţelul fusese născut de doar câteva ore, când a şi fost abandonat. Mama nu ar fi ales locul întâmplător. În apropiere, este şi Mănăstirea Sfânta Treime. Iar primele case sunt la mai puţin de un kilometru.

Ştefan Bairam, bărbatul care a găsit copilul: Şi eu am copii. Că, dacă nu-mi păsa de el, nu mai… Vă daţi seama, nu mai chemam poliţia, nu-l mai luam de acolo..

Mama nu a fost găsită nici până acum, iar poliţiştii cer ajutorul oamenilor pentru a da de urma ei.

Ciolcă Anne-Marie, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: În prezent, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor. Persoanele care pot oferi informaţii sunt rugate să apeleze de îndată la serviciul de urgenţă 112.

Femeia riscă ani grei în spatele gratiilor. Bebeluşul este în continuare la secţia de Terapie Intensivă. După recuperare, va ajunge într-un orfelinat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Bebelușul abandonat pe câmp, în Ilfov, a fost salvat din stop cardiorespirator