Antena Meniu Search
x

Radu, predicator din Alba, a lăsat biserica și a plecat să culeagă salată, în Germania: "Câștig cât în tot anul în țară!"

Radu, un predicator din Alba, a lăsat biserica și a plecat să culeagă salată, în Germania: "Câștig cât în tot anul în țară!", spune el. Povestea lui a apărut în presa germană, la o săptămână după ce a ajuns la ferma unde e sezonier.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 27.05.2020, 13:04

  • Radu a lăsat în România doi copii, de 5 și 8 ani.
  • El se va întoarce în țară peste două luni.

Duminică, în urmă cu o săptămână, Radu Alin Lăcătuș (31 de ani) era încă în biserica sa din Alba Iulia, în România, citind Evanghelia. Acum muncește pe un câmp din Ronnenberg (în apropiere de Hanovra), tăind salată iceberg. "De la altar la câmp!", titrează Bild reportajul despre predicatorul venit la muncă sezonieră.

"Sunt predicatorul unei mici biserici penticostale.", a declarat Radu. "Dar nu pot trăi din banii de serviciu. Câștig mult mai mult aici în două luni decât în ​​România tot anul."

În weekend, Radu a venit în Germania împreună cu soția și fratele său. cu avionul. Este ultimul ajuns din cei 17 lucrători sezonieri care îl ajută pe fermierul Hermann Voges (58 de ani) cu recolta.

"De obicei ei vin cu mașina. Dar granițele Ungariei și Republicii Cehe sunt închise, motiv pentru care am plătit pentru zboruri și chiar am amenajat două containere rezidențiale în curte, pentru a respecta regulile corona.", spune fermierul.

El plătește sezonierilor 9,36 euro pe oră. Radu nu se teme de munca grea din teren. "El ar dori să lucreze șapte zile, câte 12 ore pe zi.", spune Bauer Voges. "Dumnezeu îmi dă putere.", explică Radu, zâmbind, iar apoi se apleacă pentru următoarea salată.

Radu are doi copii (5 și 8 ani) acasă în România, care sunt îngrijiți de bunici. La sfârșitul lunii iulie, predicatorul vrea să zboare înapoi și să își reia activitatea la biserica sa. Va pleca cu 3.600 de euro net, mai scrie Bild.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Radu, predicator din Alba, a lăsat biserica și a plecat să culeagă salată, în Germania: "Câștig cât în tot anul în țară!"