Antena Meniu Search
x

Nunțile ar putea fi permise după 15 iunie. Cuplurile, în incertitudine

Nunţile şi evenimentele de familie ar putea fi permise de la 15 iunie, asta în condiţiile în care starea de alertă nu va fi prelungită. În caz contrar, astfel de evenimente ar putea să aibă loc în a treia etapă de relaxare, adică din luna iulie. Managerii de localuri şi organizatorii de evenimente spun că această perioadă i-a afectat în proporţie de 100%. Nu au avut deloc încasări şi 99% dintre evenimente au fost reprogramate.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 00:12

Vezi și
  • Nunțile ar putea fi amânate și după data de 15 iunie
  • Organizatorii de evenimente au pierderi uriașe

Andrei şi Gabriela, ambii medici în Capitală, şi-au programat nunta încă de anul trecut. Peste trei luni, în septembrie, ar urma să-şi unească oficial destinele. Doar că, între timp, epidemia de coronavirus i-a făcut să stabilească o a doua dată a nunţii. Cea de rezervă.

Andrei - Avem o dată de back-up pe care sperăm să nu o folosim numai că aceasta va fi peste un an de zile: pe 18 septembrie 2021.

Gabriela - Pentru noi iubirea e la fel. Adica nu o modifică cu nimic. Noi suntem atât de optimişti încât nu am oprit pregătirile. Continuăm să credem că o să facem anul acesta.

Andrei - Practic tot e pus la punct, singurul lucru de care mai avem cu disperare nevoie e să avem ok-ul din partea autorităţilor. Toată lumea în schimb ne întreabă: ce faceţi? Mai aveţi nunta? O anulaţi, o amânaţi?

Nu sunt singurii viitori miri care trăiesc în incertitudine. Aproape toate nunţile care ar fi trebuit să aibă loc în lunile aprilie, mai şi iunie, au fost reprogramate pentru toamnă. În schimb, unii şi-au anulat cu totul evenimentul.

Probleme cu rambursarea avansului

Florin Marin, manager - Eu am o situaţie cu o pereche de miri care, pentru că nu au reuşit să sincronizeze şi să-şi găsească data pe care o visau, renunţă şi solicită avansul înapoi. Este o altă mare problemă pentru toată industria, pentru că nu avem posibilitatea să le rambursăm avansul.

Asta deşi returnarea avansului este obligatorie prin lege. În astfel de cazuri, situaţia poate fi tranşată în instanţă.

Organizatorii încă aşteaptă răspunsuri clare privind calendarul nunţilor. Oricum, ziua cea mare nu va mai arăta la fel ca înainte de pandemie.

Alin Caraman, manager - Se speră că după 1 sau 15 iulie să se demareze și nunțile. Evident că vor fi încurajate nunțile în aer liber, în pădure sau pe malul marii, sau pe marginea unui lac. Nu se așteaptă o limitare a numărului de nunți ci o corelare a numărului de invitați și suprafaţa spațiului de desfăşurare a evenimentului. Propunerea e undeva la 4-5 mp pentru invitat.

Bogdan Petrilă, managerNe propunem o perioadă de revenire, de supravieţuire. Nu ne interesează să facem profit în perioada aceasta. Important e să depăşim perioada şi să ajungem să facem nişte evenimente anul acesta. Altfel supravieţuirea poate fi dificilă până la anul.

Pierderile sunt uriaşe. Unii organizatorii de evenimente au schimbat deja preţurile.

Toţi cei care vor să-şi programeze nunta până la finalul acestui an trebuie să ştie că pot beneficia de o reducere de 20%. Anul viitor în schimb, pentru că cererea este mult mai mare, preţurile ar putea să crească şi cu 30%.

Carmen Ioniţă, organizator de evenimente - Eu de exemplu, la organizare de evenimente anul acesta tot ce ţine de consultanţă o am gratuită pentru toţi mirii care vor să-şi facă anul acesta evenimentul.

Deşi starea de urgenţă permitea organizarea nunţilor cu doar 8 persoane, iar starea de alertă - cu un număr maxim de 16 invitaţi, niciun astfel de eveniment nu a avut loc în ultimele două luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Nunțile ar putea fi permise după 15 iunie. Cuplurile, în incertitudine