Antena Meniu Search
x

Exclusiv. Școlile şi grădiniţele private se pot deschide din 15 iunie! Părinţii nu vor mai fi plătiţi dacă stau acasă

Legea prin care părinții sunt plătiți cu 75% din salariu pentru a sta acasă cu copiii, de până la 12 ani, nu va mai fi prelungită după 15 iunie, potrivit unor informații pe surse obținute de reporterul Observator Mădălina Iacob.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.05.2020, 14:36

Școlile şi grădiniţele private se pot deschide din 15 iunie!
Școlile şi grădiniţele private se pot deschide din 15 iunie! - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Legea prin care părinții sunt plătiți cu 75% din salariu pentru a sta acasă cu copiii nu va mai fi prelungită după 15 iunie.
  • Redeschiderea școlilor și grădinițelor se va face respectând recomandările INSP.

Decizia ar fi fost luată după o întâlnire a premierului Ludovic Orban cu reprezentanţii învăţământului din mediul privat. La întâlnire au participat și vicepremierul Raluca Turcan și Ministrul Educației, Monica Anisie.

Prin urmare, de la 15 iunie ar fi permisă redeschiderea tuturor școlilor, grădinițelor și centrelor private specializate educaționale, cu reguli sanitare stricte și proceduri clare de la INSP ce vor fi comunicate ulterior.

Vicepremierul Raluca Turcan confirmă informațiile obținute de Observator.

Potrivit acesteia, în urma discuțiilor s-a ajuns la un angajament de intenție în ceea ce privește identificarea modalităților de deschidere a unor activități educaționale pe perioada vacanței de vară, după data de 15 iunie.

Mai mult, pentru școlile particulare acreditate, se ia în calcul acordarea finanțării în avans, pentru perioada vacanței elevilor.

De asemenea, școlile particulare au propus folosirea infrastructurii pe care o dețin pentru anul școlar următor, în vederea implementării distanțării fizice a elevilor în clasă și a măsurilor de igienă recomandate de specialiști, a mai anunțat Raluca Turcan.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Exclusiv. Școlile şi grădiniţele private se pot deschide din 15 iunie! Părinţii nu vor mai fi plătiţi dacă stau acasă