Antena Meniu Search
x

Audi-ul implicat în accidentul din Sălaj avea un far defect. Noi imagini de pe camerele de supraveghere (Video)

Conform unor imagini surprinse de o cameră de supraveghere, maşina care a intrat pe contrasens în accidentul de la Sălaj avea un far defect.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 09.07.2020, 17:47

Accident Salaj. Masina Audi avea un far defect Vezi și
  • Niciunul dintre șoferi nu a frânat
  • Poliția română atrage atenția asupra pericolului mașinilor cu volan pe dreapta

Patru persoane au murit, iar alte patru sunt grav rănite, în urma unui accident cumplit ce a avut loc pe DN19 B, între localităţile Zăuan şi Ip.

Robert K se afla la volnaul unei maşini cu volan pe partea dreptă, când a intrat într-o depăşire neregulamentară şi s-a izbit frontal de o maşină care circula, regulamentar, pe sens opus. În cealaltă maşină, o familie se întorcea de la mare şi mai avea 40 de kilometri până acasă.

Imagini surprinse de o cameră de supraveghere cu doar 10 minute înainte de impact arată că maşina Audi avea un singur far funcţional, cel de pe partea dreaptă.

Ar putea fi motivul pentru care şoferul din maşina care se întorcea de la mare, care a decedat în urma accidentului, nu a încercat să evite impactul, crezând probabil că din faţă îi vine un motociclist din sens opus.

Niciunul dintre șoferi nu a frânat

Conform cercetărilor efectuate la faţa locului, impactul dintre cele două maşini a fost perfect frontal şi nu au existat umre de frânare la niciuna dintre maşini. 

Conform altor imagini de supraveghere, tinerii din Audi s-au oprit în drumul lor la o benzinărie. Pasagerul din stânga, care urma să îşi serbeze ziua pe 12 iulie, s-a dat jos din maşină şi a luat trei pachete de ţigări.

Când au plecat din benzinărie, farurile mergeau la maşină. Câteva minute mai târziu, însă, pe ultima cameră de supraveghere care i-a surprins, farul din stânga nu mai mergea.

Robert şi cei patru prieteni din Audi nu aveau centurile de siguranţă puse, conform anchetatorilor. Doi dintre prieteni şi Robert au murit în urma impactului. În cealaltă maşină toate persoanele aveau centura pusă, inclusiv fetiţa de pe locul din spate, însă asta nu a fost suficient pentru a-i salva viaţa şoferului.

Citește și:

Poliția română atrage atenția asupra pericolului mașinilor cu volan pe dreapta

Poliția română a publicat pe Facebook o fotografie și un mesaj, după accidentul cu 4 morți din Sălaj. Polițiștii spun că 5 stele pentru o mașină la siguranța rutieră sună bine, dar asta nu însemnă siguranță în orice condiții, mai ales la viteze mari sau atunci când volanul este pe partea dreaptă.

Acest tip de autovehicul asigură o vizibilitate redusă în cazul depășirilor, șoferul trebuind să pătrundă pe contrasens mai mult decât ar fi nevoie în cazul autovehiculelor cu volanul pe partea stângă. Iar situația devine și mai riscantă pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile (ceață, ploaie, ninsoare)”, a scris Poliția într-o postare pe Facebook.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Audi-ul implicat în accidentul din Sălaj avea un far defect. Noi imagini de pe camerele de supraveghere (Video)