Antena Meniu Search
x

21 de elevi care mergeau să dea Bac-ul, în China, uciși de șoferul autobuzului care-i transporta. Bărbatul s-a răzbunat (video)

21 de elevi care mergeau să dea Bac-ul, în China, au fost uciși de șoferul autobuzului care-i transporta. Bărbatul a vrut să se răzbune și a plonjat cu mașina într-un râu. 

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 13.07.2020, 14:21

Accident mortal
Autobuzul a fost scos cu greu de pe fundul lacului - Profimedia
  • În afară de cei 21 de morți, 15 persoane au fost răpite.
  • Autoritățile chineze au anunțat după 6 zile motivul accidentului.

Un teribil accident a avut loc în China în urmă cu o săptămână, când un autobuz plin cu elevi a plonjat într-un lac. Cauza acestui accident a fost dezvăluită de autoritățile din China, iar motivul pentru care 21 de elevi și-au pierdut viața, iar alți 15 au fost răniți, este unul incredibil.

Filmările surprinse de camerele de supraveghere arată cum șoferul autobuzului așteaptă eliberarea traficului pentru ca imediat după să vireze brusc și să se îndrepte spre parapetul podului. Autobuzul dispare în apa lacului. Tragedia în care și-au pierdut viața 21 de elevi care mergeau să susțină examenul de Bacalaureat s-a petrecut pe 7 iulie la Anshun, în provincia chineză Guizhou.

Ancheta a scos la iveală că şoferul autobuzului, în vârstă de 52 de ani, era "nemulţumit de viaţa sa" şi bulversat de aflarea veştii, chiar în aceeaşi zi, că locuinţa pe care o închiriase urma să fie demolată, a indicat poliţia din Anshun, într-un comunicat difuzat duminică pe reţele sociale. Șoferul consumase alcool înainte de producerea accidentului.

Ipoteza unei sinucideri a fost vehiculată încă de la momentul accidentului, după ce au apărut primele imagini de la camerele de supraveghere din zonă. Apoi, informația cu adevăratul motiv a apărut vineri într-o publicație economică, dar a fost ulterior blocată online. Se pare că autoritățile comuniste s-au răzgândit ulterior și au prezentat această ipoteză ca fiind cauza oficială a accidentului. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Exproprierile de terenuri şi demolările rapide de locuinţe de către responsabili locali pentru proiecte de dezvoltare sunt o sursă majoră de furie şi de instabilitate în China, notează AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » 21 de elevi care mergeau să dea Bac-ul, în China, uciși de șoferul autobuzului care-i transporta. Bărbatul s-a răzbunat (video)