Antena Meniu Search
x

O femeie din Argeș s-a trezit cu poliția la ușă la trei zile după ce a găsit 10.000 de lei într-o parcare

O femeie din Argeș s-a trezit cu poliția la ușă la trei zile după ce a găsit 10.000 de lei într-o parcare din fața unui complex comercial din Pitești.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.10.2020, 18:19

O femeie din Argeș s-a trezit cu poliția la ușă la trei zile după ce a găsit 10.000 de lei într-o parcare
O femeie din Argeș s-a trezit cu poliția la ușă la trei zile după ce a găsit 10.000 de lei într-o parcare - curier.ro
  • Banii au fost pierduți de o femeie de afaceri care voia să cumpere marfă pentru magazinul ei, din complexul comercial.
  • Femeia care a găsit cei 10.000 de lei a scăpat de răspunderea penală, fiind găsită de oamenii legii în mai puţin de 10 zile de la comiterea faptei.

Femeia în vârstă de 55 de ani, din Costești, a crezut că a dat norocul peste ea când, în urmă cu trei zile, a găsit un teac cu bani în parcarea din fața Complexului John. Aceas­ta a luat banii și s-a putut bucura de ei până joi dimineață, când polițiștii i-au bătut la ușă și au pus-o să returne­ze suma până la ultimul leu.

Ulterior s-a aflat că banii fuseseră pierduți de o femeie de afaceri care venise la complexul comercial ca să cumpere marfă pentru magazinul ei. Banii, care erau legați cu un elastic, i-au căzut lângă mașină și femeia a plecat din zonă fără să își dea seama ce s-a întâmplat. 

După un timp, când a sesizat lipsa banilor s-a întors în parcare, acolo unde a căutat în zadar. A sesizat Secţia 2 Poliţie Piteşti, în speranţa că un om cu suflet i-a găsit şi-i va înapoia. 

Polițiștii au cerut imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă și așa au observat că banii au fost luați de o femeie care a crezut că poate să-i păstreze. 

În final, suma a fost recuperată integral și restituită persoanei care a pierdut-o.

Femeia care a găsit cei 10.000 de lei a scăpat de răspunderea penală, fiind găsită de oamenii legii în mai puţin de 10 zile de la comiterea faptei.

Ca urmare a acestei întâmplări, poliţiştii argeşeni fac următoarele recomandări. 

„Dacă găsiți sume de bani sau obiecte, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție. Reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl restituie sau predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune. Atunci când vă deplasaţi în centre comerciale, acordaţi o atenţie sporită bunurilor dumneavoastră. Fiţi atenţi în privinţa locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior”, a spus Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş, pentru curier.ro.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » O femeie din Argeș s-a trezit cu poliția la ușă la trei zile după ce a găsit 10.000 de lei într-o parcare