Antena Meniu Search
x

Ultimele imagini postate de George, parapantistul care s-a prăbușit în Munții Bucegi. Video

Tragedie pe crestele Bucegilor. Un căţărător şi parapantist experimentat a murit după un salt ratat de pe vârful Caraiman. Se pare că un curent puternic l-a făcut să piardă controlul la puţin timp după lansare.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.10.2020, 19:52

Vezi și
  • George, un sportiv experimentat, s-a prăbușit cu parapanta în Bucegi
  • Salvamontiștii porniți în căutarea lui nu au mai putut decât să constate decesul
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Saltul de dimineaţă urma să fie ultimul pentru George Mariş. Căţărător, dar şi parapantist experimentat, tânărul a urcat până pe vârful Caraiman pentru un zbor plin de adrenalină. Stilul de planare, denumit Speedflying, este însă unul extrem de periculos. Viteza poate ajunge şi la 150 de kilometri pe oră, foarte aproape de sol. Şi cea mai mică greşeală poate fi fatală.

Claudiu Vasilescu, Salvamont Buşteni: Accidentul mortal din păcate nu este primul în acea zona în urmă cu câțiva ani am mai avut unul asemanantor, cu zbor la fel de pe vârful Caraiman. Din păcate acela a fost spre Valea Albă, acum acesta a fost spre valea Caraimanului. Se pare că un curent care l-ar fi trântit. Nu a apucat să își ia zborul prea mult.​

Ultimul video postat de George pe Youtube, pe 25 octombrie 2020:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

16 salvamontişti din Buşteni şi Azuga au avut misiunea de a recupera trupul sportivului din zona extrem de accidentată. Operaţiunea a fost de durată, mai ales că nu s-a putut apela la ajutorul elicopterului.

Tânărul practica speedflying de mai bine de doi ani şi cunoştea riscurile la care se expunea. Prietenii lui George spun că vremea era perfectă pentru zbor şi nu-şi explică ce s-a putut întâmpla.

Bogdan Micu, prietenul lui George: El ştia ce face, nu era un începător. Pur şi simplu sportul în sine e un sport care prezintă riscuri şi presupunem că nu i s-a deschis bine aripa. Aveam nişte prieteni care îl supravegheau de la distanţă cu drone, şi ei asta au observat, că nu s-a deschis bine parapanta şi nu a avut timp să redreseze.

În iunie 2018, un sportiv american, campion mondial de paraşutism, a murit, cu acelaşi tip de parapantă, în zona de sub cruce, tot în munţii Bucegi.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ultimele imagini postate de George, parapantistul care s-a prăbușit în Munții Bucegi. Video