Antena Meniu Search
x

ANM a emis o informare de vreme severă în toată țara. Ninsori și viscol la munte

Administrația Naționala de Meteorologie a emis, joi, o informare meteo de viscol și ninsori la munte. Astfel, de vineri până sâmbătă, rafalele pot depăși 90 km/h și se depune strat nou de zăpadă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.10.2020, 13:52

Meteorologii anunță viscol și strat de zăpadă la munte
ANM a emis o informare de vreme severă în toată țara. Ninsori și viscol la munte - Arhivă
  • La munte, va ninge și se va depune strat de zăpadă.
  • Pe crestele Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depãşi temporar 90 km/h.

Vremea se strică la acest sfârșit de săptămână, după ce o masă de aer mai rece ajunge din nordul continentului la nivelul țării noastre.

Temperaturile vor fi în scãdere accentuată în majoritatea zonelor, dar frigul se va resimți cel mai tare în nordul Moldovei, Maramureș, estul Transilvaniei și în zonele de munte

La munte atmosfera va fi mai mult de iarnă cu ninsori, viscol și strat nou de zăpadă.

Aici și vântul va fi mai intens, accentuând senzația de rece.

Informare ANM de viscol și ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo în intervalul vineri, ora 2:00 – sâmbătă, ora 20:00. Vor fi intensificãri ale vântului și precipitaţii mixte în zona de munte.

Vântul va prezenta intensificãri în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60...80 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depãşi temporar 90 km/h.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare şi local se va depune strat de zãpadã.

Vântul va prezenta intensificãri şi în celelalte regiuni, dar mai ales în sudul şi vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50...60 km/h.

Potrivit ANM, temporar va ploua în cea mai mare parte a ţãrii, iar pe parcursul zilei de sâmbãtã (31 octombrie), în Subcarpaţii Moldovei vor fi posibile precipitaţii mixte. Pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp.

Vreme rece în București

Bucureștenii vor avea parte de vreme rece pentru sfârșitul lunii octombrie, cu temperaturi de 5 - 7 grade. Va ploua slab, iar sâmbătă, vântul va sufla cu rafale de 34 - 45 km/h, conform prognozei speciale pentru București.

Conform ANM, în intervalul vineri ora 2:00 - sâmbătă ora 20:00, vremea se va răci, astfel că temperatura maximă a zilei de vineri (30 octombrie) se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 5...7 grade.

Maxima termică a zilei de sâmbătă (31 octombrie) va fi de 11...12 grade, caracterizând o vreme rece pentru sfârșitul lunii octombrie.

Cerul va avea înnorări și vor fi intervale în care va ploua în general slab, iar mai ales în cursul zilei de sâmbătă, vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 35...45 km/h.

- Articol realizat cu informațiile primite de la Oscar Stanciu, redactor meteo Observator -

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » ANM a emis o informare de vreme severă în toată țara. Ninsori și viscol la munte