Mâncarea picantă, secretul unei vieţi mai lungi? Cercetătorii americani scot la lumină lucruri la care nu te-ai fi gândit până acum!
Împătimiţii mâncărurilor picante se pot declara nişte norocoşi, potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Vermont.
De Redactia Observator la 19.01.2017, 17:06Împătimiţii mâncărurilor picante se pot declara nişte norocoşi, potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Vermont.
Ardeiul iute, ori mâncarea picantă, în general, ar putea fi unul din secretele unei vieţi mai lungi. Rezultatele studiului cercetătorilor de la Vermount au la bază analiza a peste 16.000 de bărbaţi care au fost supuşi testelor din cadrul cercetărilor pentru sănătate şi nutriţie, între anii 1988 şi 1994.
Specialiştii au descoperit că, într-un interval de 19 ani, numai 22% dintre aceştia s-au stins din viaţă, ceea ce ar putea însemna că gustul pentru mâncarea picantă ar putea fi unul din factorii ce duc la o viaţă mai lungă şi o sănătate mai bună.
Rezultatele au fost publicate în revista Plos One, şi, unul din amănuntele studiului ar fi că micşorarea riscului de deces timpuriu ar putea fi legat de o substanţă găsită în ardeiul iute, numită capsaicină.
- Rovinietele se ieftinesc de vineri pentru autovehiculele comerciale, dar rămân la aceleaşi preţuri pentru...
- RECIDIVIST! Un bărbat a smuls un cercel din urechea unei bătrâne, în Sectorul 2, fiind a patra tâlhărie comisă...
- Bătută cu BESTIALITATE de un berbec furios! O femeie păstor a fost lovită de animal până s-a prăbuşit la...
- "Ajutor! Aici a venit o avalanşă şi hotelul a dispărut!". APELUL DISPERAT făcut de soţul româncei prinse sub...
Capsaicina nu este un element străin în tratarea bolilor. Substanţa găsită în ardei este folosită chiar în tratarea artritei şi este, de asemenea, un excelent analgezic.
Unul dintre autorii studiului, doctorul Benjamin Litternberg a explicat că, supunând analizei mai multe cauze ale deceselor subiecţilor studiului, a remarcat un procent extrem de mic în rândul celor ce fuseseră împătimiţi ai mâncării picante.
Un studiu similar, efectuat pe 500.000 de oameni, de o echipă cercetători chinezi, arată că, consumul alimentelor picante de trei ori pe săptămână, reduce semnificativ riscul de boli de inimă.