Cel mai savuros festival din România este în toi la malul mării. Zeci de chefi, în frunte cu Cătălin Scărlătescu, pregătesc tone de scoici pentru pofticioşi
Marea Neagră ascunde comori la care poftesc mii de români. La propriu. Scoicile sunt vedete în Constanţa, unde chef Cătălin Scărlătescu le-a dedicat un festival întreg. Zeci de bucătari gătesc timp de patru zile nenumărate reţete cu midii, spre deliciul localnicilor şi al turiştilor. Şi Giani, marele câştigător Chefi la Cuţite, face la malul mării o demonstraţie savuroasă.
De Redactia Observator la 18.05.2017, 20:26Marea Neagră ascunde comori la care poftesc mii de români. La propriu. Scoicile sunt vedete în Constanţa, unde chef Cătălin Scărlătescu le-a dedicat un festival întreg. Zeci de bucătari gătesc timp de patru zile nenumărate reţete cu midii, spre deliciul localnicilor şi al turiştilor. Şi Giani, marele câştigător Chefi la Cuţite, face la malul mării o demonstraţie savuroasă.
Se spune că în cochilia unei scoici poţi să auzi marea. În cratiţa lui Scărlătescu, scoicile au un singur sunet - cel al invitaţiei la festin.
Când nu e la cratiţă, Cătălin Scărlătescu e în mulţime. Înconjurat, ca de obicei, de admiratoare.
Suntem în Piaţa Traian, din Constanţa, dar aromele ameţitoare din aer ne duc mai degrabă cu gândul la Mediterana.
Zeci de bucătari din toată ţara amestecă de zor în ceaunele sau plitele pline ochi cu midii din Marea Neagră. Printre ei, e şi Giani. Marele câştigător de la Chefi la Cuţite are secretele lui.
Un alt câştigător îi face concurenţă. El are o altă reţetă.
Ei sunt cei mai pricepuţi chefi ai României. Iar ei sunt norocoşii care se bucură în fiecare zi de darurile mării.
E doar prima zi din cea de-a doua ediţie a Festivalului de la malul mării. Până duminică, bucătarii vor găti zi lumină în centrul oraşului Constanţa. La final, unul singur va fi încoronat drept Regele Scoicilor.