Antena LIVE

Curs valutar

Liviu Dragnea: "Am încredere în justiţie, sunt optimist până la moarte"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după judecarea contestaţie la executare în dosarul "Referendumul”, că nici acum nu ştie cine a redactat motivarea deciziei de condamnare a sa, pentru că se pare că aceasta este "o informaţie greu de obţinut” şi a precizat că a văzut în instanţă un procuror DNA care spune că un articol de lege este "de recomandare”, ceea ce înseamnă că sunt articole pe care unii procurori le consideră facultative.

De la 10.04.2017, 16:46
WhatsApp

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după judecarea contestaţie la executare în dosarul "Referendumul”, că nici acum nu ştie cine a redactat motivarea deciziei de condamnare a sa, pentru că se pare că aceasta este "o informaţie greu de obţinut” şi a precizat că a văzut în instanţă un procuror DNA care spune că un articol de lege este "de recomandare”, ceea ce înseamnă că sunt articole pe care unii procurori le consideră facultative.

Liviu Dragnea a spus că aşteaptă decizia Completului de cinci judecători la contestaţia sa, arătând că are încredere în justiţie şi este "optimist până la moarte”, scrie News.ro

"Eu am învăţat că legile trebuie respectate, cel puţin aşa ni se spune. Şi eu am văzut un procuror DNA în faţa instanţei de la Înalta Curte spunând că un articol de lege este de recomandare. Dar articolul este foarte clar şi riguros. Dacă un procuror DNA spune că acel articol este de recomandare, înseamnă că poate să nu fie respectat. Asta înseamnă că sunt articole pe care unii procurori le consideră facultative. Am vrut, atunci când am început demersul, să am totuşi motivarea hotărârii, aşa cum mulţi oameni din România îşi doresc asta, pentru că am vrut să merg la CEDO. N-am putut pentru că s-au depăşit cele şase luni de zile. După ce am făcut contestaţie la Tribunal , imediat a apărut motivarea. Ulterior, am vrut să ştiu dacă toţi cei care au adoptat decizia iniţială au participat la redactarea şi la conceperea acestei motivări. Am înţeles că nu avem acces la informaţii. Aşteptăm pronunţarea”, a spus Liviu Dragnea, la instanţa supremă, după şedinţa de judecată.

Dragnea a precizat că a formulat această contestaţie pentru că vrea să ştie cine a redactat şi asumat motivarea condamnării sale.

"Dacă consideram că s-a făcut un abuz privind redactarea motivării, făceam o plângere penală pentru abuz în serviciu. Eu v-am spus că doream să am acces la aceste informaţii. Un om când primeşte o condamnare are măcar acest drept să ştie că toţi cei care au decis acea condamnare au participat la redactarea şi la motivarea ei. Se pare că este greu de obţinut această informaţie”, a mai spus preşedintele PSD.

Întrebat despre investigaţia Rise Project potrivit căreia, în vacanţele din Brazilia, se caza în locuinţa unui apropiat al său, Liviu Dragnea a spus: "Nu mai comentez asemenea prostii. Aştept să-şi verse tot veninul. Bănuiesc că sunt plăţi serioase acolo, şi ei, şi alţii... Mai aveţi vreo întrebare legată de proces?”.

Dragnea a mai spus că este „optimist până la moarte” şi că are încredere în justiţie.

Întrebat dacă ar fi făcut la fel ca Dan Şova şi ar fi intrat la Serviciul Permise de Conducere fără să stea la coadă, Dragnea a spus: „Nu am făcut asta niciodată şi am fost în multe situaţii. Îţi asumi. Poţi să lucrezi altfel, poţi să lucrezi la debirocratizare. Ideea este nu să depăşeşti o coadă, ideea este să elimini cozile din România”.

Avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut, luni, Completului de cinci judecători al instanţei supreme să admită contestaţia la executare a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul "Referendumul” pe motiv că hotărârea nu a fost redactată în 30 de zile de la pronunţare, iar la data motivării, preşedintele completului care a soluţionat cauza nu mai era judecător, pentru că se pensionase. Procurorul DNA a cerut respingerea cauzei pentru că nu sunt îndeplinite condiţiile legale.

În ultimul cuvânt, Liviu Dragnea a spus că a asistat la o dezbatere care îl depăşeşte, pentru că el este inginer, dar a remarcat faptul că procurorul DNA a spus că un articol de lege este cu titlu de recomandare.

"Din câte ştiu eu, motivarea trebuia redactată în termen de 30 de zile. Nu cred că demersul meu a fost exagerat. Am fost condamnat pentru ceva ce nu am fost acuzat în rechizitoriu. Am vrut să văd dacă această hotărâre este rodul participării tuturor membrilor completului de judecată”, a spus Dragnea în faţa judecătorilor.

Instanţa a respins unele solicitări ale avocaţilor lui Dragnea şi a stabilit data pronunţării soluţiei pentru 24 aprilie.

Contestaţia la executare a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul "Referendumul", în care a fost condamnat definitiv, în aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare a fost judecată de Completul de cinci judecători în urma unei decizii din 7 martie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei. Iniţial, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, care a decis, în 15 februarie, trimiterea cauzei la instanţa supremă.

În dosarul "Referendumul", Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, în 22 aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului din dosarul "Referendumul”, Liviu Dragnea, la data faptelor secretar general al PSD, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu, "a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale".

Completul de cinci judecători care a dat decizia definitivă în dosarul "Referendumul” a redactat în februarie 2017 motivarea, arătând că pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare aplicată lui Liviu Dragnea este de natură să asigure scopul educativ şi să faciliteze reinserţia socială a inculpatului.

Din Completul de cinci judecători a făcut parte şi Livia Stanciu, care la momentul condamnării din dosarul “Referendumul” era preşedintele instanţei supreme.

Livia Stanciu nu a mai fost la momentul redactării motivării deciziei la instanţa supremă, pentru că s-a pensionat la jumătatea anului trecut, iar din iulie 2016 este judecător la Curtea Constituţională.  

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

antena1 dragnea observator psd stirile antena1
Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Leguma din România pentru care străinii ar putea sta la coadă. A fost...
Fanatik.ro
Publicat 23.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Cum vede alegerile MEDICUL român din Franța DECORAT de Macron. ”Țara...
Gandul
Publicat 23.11.2024
Cum arată polata construită în Clisura Dunării. Șoseua spectaculoasă din...
Adevărul
Publicat 23.11.2024
Cel mai scump obiect din garderoba Iulianei Pepene. Câți bani a dat...
A1
Publicat 22.11.2024
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă...
CaTine
Publicat 23.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de...
Useit
Publicat 23.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Cine a ucis-o pe Cristina? Dosarul de crimă în care e implicat fiul unui...
libertatea.ro
Publicat 23.11.2024
Lady Gaga va lansa albumul „LG7” în 2025. Prima piesă de pe acest proiect...
ZU
Publicat 23.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria...
Deparinti
Publicat 23.11.2024
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să...
ziare.com
Publicat 23.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Legătura dintre acnee și sindromul ovarelor polichistice. Cum îți poate afecta...
Medicool
Publicat 23.11.2024