Săritul peste mese e boală curată
Românii au dat omleta de dimineaţă pe ciorbă şi fripturi cu cartofi prăjiţi. Micul dejun nu mai este demult prima masă a zilei. Unii fumează, alţii beau cafea, cert e că jumătate dintre români mânâncă pentru prima dată, la prânz
De Redactia Observator la 25.01.2015, 19:36Românii au dat omleta de dimineaţă pe ciorbă şi fripturi cu cartofi prăjiţi. Micul dejun nu mai este demult prima masă a zilei. Unii fumează, alţii beau cafea, cert e că jumătate dintre români mânâncă pentru prima dată, la prânz
Nicio zi nu începe fără micul dejun. Teoretic. Practic, doar jumătate dintre români ţin cont şi de sfaturile specialiştilor. Unii, înlocuiesc masa de dimineaţă cu viciile: cafeaua şi ţigările.
Din neatenţie, prima masă a zilei devine prânzul. Greu. Şi plin de calorii. Ciorbele, cartofii prăjiţi şi carnea, în special cea de porc se află în topul preferinţelor românilor, atunci când vine vorba de prima masă a zilei. 75% preferă ciorbele şi 44% cartofii prăjiţi.
După cartofii prăjiţi vin salatele şi grătarul. Aceleaşi statistici arată că mâncăm de trei ori mai mulţi covrigei decât europenii. Ne plac la nebunie şi nucile sau plăcintele.. Datele sunt confirmate şi de restaurante. Acolo, unde, la prânz se dă bătaia pe mese.
Nutriţioniştii spun că micul dejun este, de fapt, masa care ne dă energia pentru restul zilei, iar o alimentaţie dezorganizată ne poate afecta sănătatea în timp.
Tot statisticile arată că tinerii sau persoanele singure sunt campioni la consumul de mâncare de tip fast food.