Meniu LIVE
Search
x

Foto Cum arată primul număr verde de înmatriculare din România, destinat maşinilor electrice

De azi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România pot beneficia de numere de culoare verde.

De Cornel Preda la 27.06.2022, 12:16

Serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor eliberează, de azi, "numere verzi", pentru autovehiculele cu zero emisii de CO2.  "În acest sens, cele aproximativ 17.000 de vehicule electrice, înmatriculate în România, conform datelor deţinute de DRPCIV, pot beneficia de numere de culoare verde, conform noilor reglementări legale", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis.

Pe 28 aprilie, în Monitorul Oficial a fost publicat ordinul care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde, pentru maşini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

"Această modificare legislativă are drept scop asigurarea vizibilităţii acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piaţă a autovehiculelor de transport nepoluante, iniţierea unui cadru legal care să permită facilitarea accesului acestora la infrastructura de reîncărcare cu energie electrică, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite să facă faţă traficului intens, precum şi protejarea mediului înconjurător", arată sursa citată.

În cazul maşinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a "numerelor verzi", acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ. De asemenea, DRPCIV evaluează şi monitorizează activităţile desfăşurate de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, la nivel naţional.

Pe acelaşi subiect

Cum arată primul număr de înmatriculare verde 

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.

"Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat. De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător!", au transmis autorităţile.

Primul număr de înmatriculare verde din România

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Auto » Cum arată primul număr verde de înmatriculare din România, destinat maşinilor electrice