Antena Meniu Search
x

Video O nouă obligaţie pentru şoferii români. Cine refuză, poate fi sancţionat dur

Poliţiştii locali vor avea mai multe atribuţii, inclusiv în trafic. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea care, printre altele, dă dreptul poliţiei locale de a solicita informaţii despre şoferii care au circulat cu maşinile altora.

de Adrian Obreja

la 08.12.2022, 08:10

Vezi și

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat miercuri legea prin care şoferii sunt obligaţi să ofere datele lor de identificare şi mai ales ale proprietarilor maşinilor, în cazul în care nu sunt ei aceştia, către poliţiştii locali. Astfel, nu doar Poliţia Rutieră, cum se întâmpla până acum, ci şi Poliţia Locală poate solicita aceste informaţii în trafic. De menţionat este faptul că doar poliţiştii locali care desfăşoară activităţi pe linie rutieră în acel moment pot solicita acest lucru", spune Adrian Obreja, reporter Observator.

Ce sancţiuni riscă şoferii

"Scopul acestei modificări legislative este şi reducerea abaterilor în trafic, în ceea ce priveşte oprirea, staţionarea sau parcarea pe un loc neregulamentar. Refuzul de a comunica aceste informaţii către poliţişti, indiferent că aceştia sunt de la Poliţia Rutieră sau Poliţia Locală, poate fi considerat contravenţie. Iar sancţiunile pentru această abatere sunt mult mai mari decât cele pentru oprire, staţionare sau parcare neregulamentară", adaugă Adrian Obreja, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri Auto » O nouă obligaţie pentru şoferii români. Cine refuză, poate fi sancţionat dur