Antena Meniu Search
x

Video George Buhnici, în ajutorul tinerilor români care iubesc robotica. Donații de 30.000 de lei și o promisiune

Îi numim Generaţia Roboţilor. Sunt elevi care iubesc robotica şi care aduc tehnologia de mâine în şcolile din România. Cei care pun practic bazele viitorului. În Gala Ajut Eu de anul trecut, am cunoscut echipa Herotech, care avea nevoie de susţinere pentru a ajunge la Olimpiada geniilor din Japonia. Anul acesta, fenomenul a crescut şi prezentăm încă două echipe de adolescenţi care construiesc roboţi. Copiii de la Gearmaniacs au introdus pentru prima oară ore de robotică într-o şcoală din Sibiu. Echipa Titans, de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Capitală, lucrează în fiecare seară, după ore, ca să construiască un robot pe care să-l ducă la competiţii internaţionale. Şi unii, şi alţii, au nevoie de sprijin pentru a-şi termina roboţii. Merită să le spunem Ajut Eu!

de Redactia Observator

la 07.12.2020, 18:43

Vezi și
  • Tinerii elevi de la Gearmaniacs și Titans, în avangarda roboticii românești
  • Proiectele lor ar putea schimba lumea - un țel pe care nu s-au ferit să îl mărturisească

Speră ca într-o zi ideile lor să schimbe lumea în care trăim, dar până atunci au nevoie de ajutor ca să le pună în practică. Haideţi să le spunem: Ajut Eu.

Alex Olăreanu, liderul echipei: "GEARMANIACS înseamnă într-un fel maniacii roţilor dințate. Da, ne plac rotile dinţate, intr-adevar, cred ca sunt reprezentative pentru robotica si pentru sistemele pe care le construim"

Ecaterina Boboc, marketing: "Venim de la liceul Brukental din Sibiu, iar anul acesta va fi a treia participare a noastra la FIRST TECH CHALLANGE".

Când ei se nășteau, adolescenții de atunci abia începeau să viseze la roboți. Astăzi, Alex şi prietenii lui au unul în față – făcut chiar de mâinile lor. E un mecanism programat să construiască clădiri în miniatură. Poate pare puțin, dar într-o zi generațiile viitoare de roboți-ingineri vor construi lumea. Iar copiii de azi vor fi cei care au pus primele cărămizi, cu puțin ajutor.

George Buhnici, donații de 30.000 de lei și o promisiune

"Noi credem că robotica este serioasă, că este viitorul, și că prin asta putem schimba lumea. Noi încercăm să schimbăm lumea", a spus Alexandru, de la echipa Germaniacs.

Iar George Buhnici a venit pregătit. Cu două donații, de data aceasta, de 10.000 și respectiv 20.000 de lei: "Generația lor trebuie să învețe ceva ce noi am învățat destul de greu - să lucrăm în echipă. Tu poți să ai o zi mai bună, o zi mai proastă, cineva vine și trage de tine".

"Pe noi ne-a învățat comunismul că dacă ajuți s-ar putea ca cineva să te pedepsească. Ei învață că în echipă pot mai mult. Vă promit că dacă aveți ceva tare o să vă duc în fața unor investitori", le-a spus Buhnici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Ajut Eu » George Buhnici, în ajutorul tinerilor români care iubesc robotica. Donații de 30.000 de lei și o promisiune