Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Amante regale. Povestea incredibilă a Elenei Lupescu

Elena Lupescu este cea mai misterioasă româncă a secolului XX. Femeia care a reuşit să aibă un rege şi un popor întreg la degetul mic. Povestea de dragoste dintre ea şi Regele Carol al II-lea a zguduit ţara şi are mai multe ingrediente decât orice film de la Hollywood.

Vezi și

Iar povestea nu poate fi spusă decât de ea:

"Bonjour! Bonjour, mes amis! Ça va? A trecut ceva timp de când nu ne-am mai văzut. Cred că nici nu mai ştiţi cine sunt. Prietenii mei îmi spun Înalta Doamnă, duşmanii îmi spun Doamna Nefastă, bunicii sau părinţii voştri îmi spun Lupeasca, iar iubitul meu îmi spune: DUDUIE"

"Păcat că nu poate să vă spună cum ne-am cunoscut. Atât de romantic. El, un prinţ moştenitor, proaspăt căsătorit cu o prinţesă pe care i-a adus-o mămica acasă. Eu, o tânără văduvă. Bine, mint, nu eram văduvă, dar soţul meu murise în ochii mei. Doar nu era să rămân cu un amărât de ofiţer. Şi-l mai chema şi Tâmpeanu"

A jucat Elena Lupescu în filme deochiate?

A intrat în legătură cu regele Carol al doilea prin intermediul lui Posmantir, care era un fel de fotograf, mini-regizor.

Acest Posmantir îi furniza regelui diverse filme, unele filme chiar deochiate. Există zvonuri cum că Elena Lupescu ar fi jucat în astfel de filme.

"Excuse moi?! Erau artistice, da?! Oricum, eram subiectul tuturor zvonurilor. Toată lumea vorbea despre mine."

În epocă exista o curiozitate foarte mare: cum arată Elena Lupescu? Toată lumea ştia că există, toată lumea voia să o vadă.

"Şi alţii nu voiau mă mai vadă deloc. Cum cine? Regina. Regele. Primul ministru. Ei nu ştiau un lucru: eu nu eram doar o aventură în viaţa lui. Am fost AVENTURA vieţii lui."

Carol, renegat de familie!

Carol al doilea suferea de priapism şi avea nevoie de o femeie care să-i înţeleagă nevoile generate de această boală.

Argetoianu povesteşte că soţia legitimă a lui Carol al doilea, Elena, era epuizată de asalturile soţului său. În vreme ce Elena Lupescu nu l-a refuzat niciodată.

"Mon Dieu. Sunteţi total lipsiţi de romantism. Chiar n-a mai auzit nimeni de dragoste adevărată? Cu toţii le spuneţi iubitelor: Ştii, aş face totul pentru tine, aş renunţa la tot pentru tine! Iubitul meu chiar a renunţat: la soţie, la familie, la tron, la ţară"

„Vă rog ca prin această declaraţie, să primiţi că renunţ la toate drepturile mele de principe moştenitor al României… Spre a nu produce vreun neajuns în viitor, daţi ordin să fiu şters dintre membrii familiei domnitoare a României şi să mi se acorde numele sub care îmi voi alcătui noua stare civilă. Paris, 1925", este declaraţia lui Carol al II-lea din acele vremuri. 

Regina Maria: "Este un om bolnav! Un om obsedat!"

Regele Ferdinand: "Vreau să tai această creangă putredă din arborele frumos al dinastiei!"

"Nu era o creangă putredă! Ci un vlăstar care tocmai înflorea. Pentru noi au urmat 5 ani de vis. Paris, Monaco, Milano.cazinouri, petreceri, paparazzi. Apoi, într-o zi, am aflat că regele a murit. Era momentul ca iubitul meu să-şi pună coroana pe cap. Politicienii ţării l-au chemat înapoi, dar cu o singură condiţie. fără mine! A acceptat."

A venit pe furiş în ţară, a stat în umbră

"Bineînţeles că am venit după el. M-am furişat în ţară şi mi-am luat şi eu un titlu: regina din umbră."

A existat o influenţă permanentă a Elenei Lupescu asupra lui Carol al II-lea, însă exercitată cu foarte mare fineţe.

De câte ori duduia răcea, abandona orice alte activităţi, încerca să fie alături de ea, chema doctorii, orice migrenă, îl tulbura.

Elena Lupescu nu a ţinut foarte mult să se afişeze în public, a înţeles situaţia, a înţeles locul.

Însă treptat şi-a clădit un cerc de apropiaţi care să o sprijine şi care să îi folosească şi pe viitor. Erau de la ofiţeri: Paul Angelescu, oameni de afaceri: Max Auschnit, Kaufman, Malaxa, Aristide Blanc.

"Sunt prietenii mei, da?! Dacă vrei să ştii, chiar am şi proprii informatori. Şi fie că vreţi, fie că nu, sunt cea mai importantă femeie din România. Prima divă adevărată."

Sunt mai mulţi care o consideră vulgară. Se ruja prea mult, se machia prea mult. Pe de altă parte se îmbrăca foarte bine. Hainele ei erau printre cele mai scumpe din Europa.

"Ce vremuri! Of, de ce a trebuit să existe Hitler pe lumea asta?! Ne-ar fi fost aşa bine fără război. " 

O viaţă împreună, înmormântaţi separat

Începând cu 1938 - 1939, când Carol al doilea încerca să se apropie de Germania Nazistă, faptul că EL era evreică a cauzat mari probleme în această relaţie între Ro şi Germania.

"După ce a început războiul, iubitul meu a fost alungat de pe tron. Am rămas, din nou, doar noi doi. ca-n vremurile bune.Sigur ne întoarcem după război. Şi-aşa aveam nevoie de o mică vacanţă."

Aici au venit refugiaţi din toată lumea de orice orientare politică. Regele detronat al României, Carol şi prietena lui bună Magda Lupescu, aşteptând o situaţie politică favorabilă pentru a-şi reintra în drepturi.

"Cum adică prietena lui bună? Nu, aşa nu. Prefer să mi se zică amantă. Sau - de ce nu? - soţie! Am zăcut la pat 2 ani, până când m-a luat de nevastă. Ne-am căsătorit chiar în camera de hotel. Şi după aceea m-am simţit mai bine. Dar nu s-a mai simţit el. După 7 ani de căsnicie, iubitul meu m-a părăsit. Ne-a părăsit pe toţi. Adieu, Amor de ma vie!"

"Până la urmă, ne-am întors în România! Amândoi am fost aduşi la Curtea de Argeş, dar n-am fost îngropaţi împreună. El doarme cu familia regală, iar eu, ca de obicei, un pic mai departe de el. În umbră."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Campanii » SPECIAL! Amante regale. Povestea incredibilă a Elenei Lupescu