Antena Meniu Search
x

Video Dezastru în Deva. Oamenii aruncă scutece, haine sau peturi în toaletă, în loc să le ducă la tomberon

Suntem campioni la aruncarea deşeurilor în locuri nepotrivite. Iar unii cetăţeni confundă canalizările cu tomberonul. Un exemplu vine de la Deva, unde angajaţii staţiei de epurare sunt nevoiţi, constant, să cureţe instalaţiile care se înfundă din cauza deşeurilor. O campanie numită "Canalizarea nu este coş de gunoi" speră să dezvolte simţul civic al locuitorilor. 

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 08:08

Vezi și

Prosoape, scutece, chiar şi peturi... Sunt lucruri pe care unii cetăţeni din Deva le-au aruncat la toaletă, în loc să le ducă la tomberon. Angajaţii firmei de apă şi canalizare spun că astfel de deşeuri ajung la staţia de epurare a apelor uzate şi blochează frecvent filtrul care reţine deşeul menajer. 

Angajat: În acest container puteti vedea materialele retinute pe elementele de siguranta ale staţiei. Aceste deşeuri ne afectează zilnic instalaţiile din cadrul staţiei de epurare. 

Tone de deşeuri scoase din canalizările din Deva

Această problemă există de mult timp în Deva, iar utilajele riscă să fie distruse. O campanie numită "Canalizarea nu este coş de gunoi" încearcă să tragă un semnal de alarmă. 

Pe acelaşi subiect

Andreea Morogan, reprezentant oprarator de apă și canal Apa Prod: Facem un apel la spiritul civic al utilizatorilor sistemului de canalizare să nu mai arunce în toaletă șervețele umede, cârpe și scutece. Ei sunt primii care au de suferit atunnci când din cauza acestor obiecte canalizarea se colmatează și refulează în curți, gospodării și beciuri. 

Oamenii din oraş cunosc situaţia şi spun că este regretabilă.

Între timp, operaturul de apă şi canal continuă să scoată periodic tone de deşeuri din canalizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Dezastru în Deva. Oamenii aruncă scutece, haine sau peturi în toaletă, în loc să le ducă la tomberon