Antena Meniu Search
x

Video Un craiovean a strâns munţi de gunoaie în curte şi în casă, spre disperarea vecinilor: "Vezi şobolanii cum fug de la el şi trec pe aici"

Revoltă într-un cartier din Craiova. Un bătrân a adunat munţi de gunoaie în curte şi în casă, iar focarul de infecţie i-a adus pe vecini în pragul disperării. Din cauza mirosului, cei mai mulţi şi-au sigilat ferestrele. Iar cei care au copii nu îi mai lasă în curte de frica şobolanilor. Oamenii acuză autorităţile că nu fac nimic pentru a rezolva problema. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 21.06.2021, 17:24

Vezi și

Craioveanul vede lemne şi lucruri care îi sunt de folos. Vecinii, în schimb, deşeuri periculoase. Maria Bârzanu locuieşte gard în gard cu bătrânul. De un an de zile, femeia trăieşte în propria casă ca într-o carceră. De când a venit căldura, a sigilat ferestrele. "Geamul nu am cum. E dormitorul. La baie, am baie, nu pot să aerisesc baia. Adică…", spune Maria Bârzanu.

Şobolanii s-au înmulţit atât de mult în jurul gunoaielor strânse de bătrân încât au început să atace animalele de casă. Câinele familiei a fost muşcat până a murit, povesteşte îngrozită femeia: "Am mers la veterinar, aici, la noi, în Rocadă, mi s-a spus că este muşcat de şobolani. Eu nu pot să las fetele în curte să se joace. Vezi şobolanii cum pur şi simplu fug de la el din curte şi trec pe aici".

Cristina Oprea - reporter Observator: "De cum te apropii de curte, te izbeşte mirosul greu de gunoi în descompunere. Întreaga proprietate este un focar de infecţie care pune în pericol atât sănătatea proprietarului cât şi pe cea a vecinilor".

Cine strânge gunoiul

Pe acelaşi subiect

În ciuda evidenţelor, autorităţile craiovene ridică din umeri. Direcţia de Sănătate Publică nu are nicio soluţie, iar cei de la asistenţă socială au mers doar să constate situaţia. 

"Accesul în interior nu ne-a fost permis de persoana în cauză. I-a fost oferită posibilitatea instituţionalizării într-un centru de bătrâni şi vârstnici. Nu doreşte aceste facilităţi din partea noastră", a declarat Cosmin Gagiu - director Direcţia de Asistenţă Socială Craiova.

Singura soluţie este ca vecinii sau o instituţie publică să îl dea în judecată pe proprietar şi cu acordul instanţei să intre în curte şi să strângă gunoaiele.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Fii Observator » Un craiovean a strâns munţi de gunoaie în curte şi în casă, spre disperarea vecinilor: "Vezi şobolanii cum fug de la el şi trec pe aici"