Antena Meniu Search
x

Video 7 milioane de români, obligaţi să îşi schimbe contorul. Din 2023 vor fi şi taxaţi cu 3-4% în plus pe factură

Una caldă, alta rece pentru toţi consumatorii români. Vestea bună este că în următorii ani cu toţii vom avea contoare inteligente pentru măsurarea consumului de energie electrică. Vestea mai puţin bună este că cel puţin o parte din costul schimbării aparatelor, va fi suportată direct din buzunarele noastre.

Alin Stan
de Alin Stan

la 06.12.2022, 10:42

Vezi și

Până în acest moment, în România sunt montate aproximativ două milioane de contoare inteligente din cele 9 milioane. Până la finalul anului 2028, toată lumea trebuie să aibă montate astfel de contoare inteligente. Cei care l-au amplasat în acest moment, nu au plătit nicio taxă. Însă, există o lege implementată de Guvern, care prevede ca pe viitor, cei care vor monta, să plătească o taxă pentru ele.

Prețul unui astfel de contor pornește de la 100 de euro

Cel mai probabil, va fi vorba de 3-4 procente ce se vor regăsi în factura de energie electrică. Contoarele inteligente pot fi coordonate de la distanță. Anajații companiilor vor putea citi indexul de la sediu, fără să se mai deplaseze la domiciliul consumatorului. 

Citește și:

În cazul în care se va depăși pragul de consum stipulat în contract, cel mai probabil, acolo se va întrerupe contorul. Prețul unui astfel de contor pornește de la 100 de euro și poate ajunge la 200 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » 7 milioane de români, obligaţi să îşi schimbe contorul. Din 2023 vor fi şi taxaţi cu 3-4% în plus pe factură