Antena Meniu Search
x

ANAF angajează peste 200 de oameni. Ce salarii oferă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat astăzi că instituţia va scoate la concurs, începând cu luna viitoare, peste 260 de posturi. Preşedintele instituţiei a subliniat faptul că scopul principal al acestor angajări este întinerirea personalului, ţinând cont că majoritatea angajaţilor actuali au între 40 şi 50 de ani.

de Redactia Observator

la 23.05.2022, 16:44

ANAF angajează peste 200 de oameni. Ce salarii oferă
ANAF angajează peste 200 de oameni. Ce salarii oferă - Hepta

Anunțurile despre concursurile de angajare derulate de ANAF pot fi urmărite în secțiunea specială de pe site-ul instituției, acolo unde deja există două pentru concursuri ce se vor derula în iunie 2022 și care vizează ocuparea a peste 200 de posturi, potrivit avocatnet.ro. Unul este pentru ocuparea de funcții publice de execuție la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, iar celălalt este pentru ocuparea de funcții publice de execuție în cadrul aparatului central al ANAF.

Ce salarii oferă ANAF

Șeful ANAF a oferit și câteva informații legate de salarizarea personalului, precizând că inspectorii primesc în prezent salarii nete între 3.600 și 6.200 de lei, care includ atât salariul de bază, cât și eventualele sume suplimentare: „Știți care-i salariul net maxim pe care poate să-l ia în ANAF un inspector astăzi? 6.200 de lei. Atât primesc toți cei care ajung consilier superior la ultima treaptă. Și acești oameni stabilesc decizii de impunere poate de milioane de euro, luptându-se cu avocați foarte bine plătiți. (...) Un asistent are 3.600 de lei net, iar un director ANAF are vreo 9.600 de lei net.”

„Am constatat că avem o medie lunară de posturi neocupate cam de 2.500, deci undeva peste 10% din posturile care sunt alocate sunt neocupate. La fel, un lucru care m-a pus pe gânduri... Structura pe vârstă - 40% din angajații ANAF sunt în vârstă de peste 50 de ani (și nu trebuie să uităm că majoritatea celor care lucrează în ANAF sunt femei), 45% sunt cu vârsta între 41 și 50 de ani și doar 15% sunt cu vârsta între 20 și 40 de ani. De cinci ani nu s-au mai organizat concursuri. În luna iunie vom demara primul concurs, sunt 260 de posturi, pornind de la o realitate - ANAF are o structură de personal îmbătrânită. Eu îmi doresc ca, alături de noi, să vină în perioada următoare tineri (economiști, juriști) care să lucreze și să își facă o carieră în această instituție importantă a statului. Pentru a asigura o recrutare cât mai corectă, pentru a ajunge cei mai buni oameni să lucreze în ANAF, pentru prima dată în istoria ANAF subiectele la care vor trebui să răspundă cei care vor dori să se angajeze la Fisc vor fi extrase de un program informatic înaintea examenului”, a declarat azi Lucian Heiuș, noul președinte al ANAF. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » ANAF angajează peste 200 de oameni. Ce salarii oferă